De Zesdaagse van Berlijn kende donderdagavond zijn openingsavond. Op deze avond kwamen direct twee Westlanders in actie. Mylène de Zoete reed drie onderdelen bij de vrouwen en Herman Bakker mocht op zijn derny als gangmaker fungeren bij de heren.

Mylène de Zoete

Het 24-koppige vrouwenpeloton op de Zesdaagse in Berlijn bestaat uit internationale toppers. Zowel oud-wereldkampioenen als dames die een Olympische medaille op hun naam hebben rijden in het rond. Het hoge niveau was in de Scracth even wennen voor De Zoete. In de puntenkoers ging het al beter en kon de Naaldwijkse zelfs een aantal maal wegrijden. Toch wist zij geen punten bij elkaar te sprokkelen, waardoor ze 13e werd in dit onderdeel. De afvalkoers was het laatste onderdeel van de avond voor de vrouwen. In de derde afvalsprint moest De Zoete de koers verlaten en werd 21e. Toch was duidelijk te zien dat zij niet als laatste over de finish kwam. In het algemeen klassement staat De Zoete nu 16e, waar zij naar eigen zeggen tevreden over is.

Herman Bakker

Een andere Westlander die in actie komt in de Zesdaagse van Berlijn is Herman Bakker. De derny-rijder uit Monster won de tweede derny-serie met Henning Bommel achter zich. Hieronder de finale van de tweede serie.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Video_Widget”][/siteorigin_widget]

Foto: Jacco Quist