Aanstaande donderdag begint in Berlijn de Sixdays of Berlin. Renners zoals Roger Kluge, Leif Lampater, Jesper Morkov, Marc Hester en de Nederlanders Yoeri Havik en Wim Stroetinga gaan zes dagen lang de strijd met elkaar aan om die felbegeerde overwinning binnen te slepen. Niet alleen bij de mannen staan er grote namen aan start. Ook bij de vrouwen wist de organisatie een sterk internationaal deelnemersveld te strikken. Een mix van ervaren dames die in het verleden wereldtitels wisten te veroveren en talent. Een van die talenten is Mylène de Zoete. De Naaldwijkse heeft zin in het Duitse avontuur.

Na de Zesdaagse van Rotterdam wordt de Sixdays of Berlin de tweede zesdaagse voor De Zoete dit seizoen. In Rotterdam reed De Zoete met enige elegantie over de baan. Ze kon zich goed van voren houden, iets wat in baanwielrennen lastig is. Of dit ook lukt in Berlijn weet ze niet. Qua niveau is het deelnemersveld net een stapje hoger dan in Rotterdam. De Zoete moet het in Berlijn opnemen tegen dames als Jarmila Machačová, Olga Zabelinskaya en Jasmin Duehring. Dames die Olympische medailles en wereldtitels op hun naam hebben staan! Daarnaast worden er ook meer onderdelen gereden in Berlijn ten opzichte van Rotterdam. Het wordt dus aftasten voor de Naaldwijkse, maar de benen voelen goed en ook haar moraal is dik in orde.

De Zoete vertrekt woensdag naar Duitsland en komt donderdag al in actie. Hierdoor mist ze het sportgala van de gemeente Westland. De Zoete maakt kans om Sportvrouw van het jaar te worden. Haar ouders zullen haar vertegenwoordigen op het gala in theater De Naald in Naaldwijk.

Na de Sixdays of Berlin maakt de baanfiets weer plaats voor de koersfiets en gaat De Zoete zich weer focussen op het wegseizoen. Bij regerend Nederlands kampioen Jan van Arckel gaat De Zoete haar eerste wegseizoen in bij de elite/beloften dames.

Foto: De Zoete tijdens Zesdaagse van Rotterdam/ Fotograaf: Jacco Quist