In Dronten heeft Westland Wil Vooruit Elite Belofte zichzelf overtroffen. De 52 kilometer lange ploegentijdrit werd door de Westlanders afgelegd in 1:01:31 en dat bleek genoeg voor de 3e plaats. Alleen UWTC de Volharding en WV de Jonge Renner wisten nog onder de tijd van Westland Wil Vooruit door te gaan.

De Westlanders reden een nagenoeg perfecte koers. De trotste ploegleider Heskes laat in een korte reactie weten ongelofelijk trots te zijn. Iedereen heeft goed gereden, maar Jason bleek toch wel de grote motor. Het duurde tot twee kilometer voor het einde dat twee renners van de ploeg moesten lossen. Hiermee werden de laatste twee kilometer aangevangen met de benodigde vier renners. Heskes benadrukte nogmaals de arbeid die renners in hebben gestoken. Niet alleen de zes renners aanwezig, maar ook de reserves en Piotr Havik die door verplichtingen met Katusha er niet bij kon zijn. Het feit dat slechts twee ploegen met volleerde profs WWV aftroeven, plaatst de prestatie in het juiste perspectief.

Volledige uitslag: http://www.nckdronten.nl/live-a/

Bij de junioren viel Westland Wil Vooruit net buiten de prijzen. De mannen van ploegleider Wilco Zuiderwijk werden vierde.