fbpx

In het allerlaatste onderdeel van de Clubcompetitie van 2017 heeft Westland Wil Vooruit zich weer van zijn beste kant laten zien. Diederik Deelen zat in de beslissende kopgroep en eindigde als derde. Nick van der Meer zijn inhaalpoging kwam te laat, maar wist wel als 4e te eindigen. Mede hierdoor ging ook het ploegenklassement van het laatste onderdeel naar Westland Wil Vooruit.

Na de teleurstelling van de afgebroken derailleur van vanochtend was het voor de ploeg van Westland Wil Vooruit zaak om de knop snel om te zetten. ‘s Middags stond namelijk nog het afsluitende criterium in het finale weekend van de Clubcompetitie op het programma. In een seizoen vol tegenslag waren de Westlandse coureurs wel gewend om na een val weer met vereende krachten op te staan en zoals zo vaak lukte dat ook nu weer.

In het 100 kilometer lange criterium waren de renners van WWV actief betrokken bij de koers. De uiteindelijk beslissende kopgroep met daarbij WWV’er Deelen ontstond nadat een eerdere vluchtpoging van Nick van der Meer teniet was gedaan. Samen met Jelmer Asjes, Sjors Dekker en een ploeggenoot van Dekker, Dorus de Rijk reed Diederik een voorsprong van ruim een minuut op het peloton bij elkaar. Achter de kopgroep kwam een omvangrijke groep achtervolgers te rijden met daarbij Nick van der Meer. Door de omvang van die groep was de samenwerking niet optimaal en was al snel duidelijk dat zij niet terug zouden keren bij de kopgroep.

Diep in finale koos Nick van der Meer alsnog het hazenpad samen met Jaap Kooijman van WV De Jonge Renner. Ze haalden nog de geloste Dorus de Rijk in, maar de kopgroep bleef buiten schot. Op de streep klopte Nick redelijk eenvoudig Kooijman voor een vierde plaats. Toch kwam Nick juichend over de streep, maar dat kwam doordat hij niet wist dat Diederik en zijn twee vluchtmakkers al voor hem waren gefinisht. Tijdens die aankomst moest Deelen het bij de eerste aanzet van Sjors Dekker al laten lopen. Voor Diederik was de derde plek het hoogst haalbare vandaag. In de sprint werd Dekker nog wel geklopt door Jelmer Asjes.

Naar het zich nu laat aanzien wint WWV nog wel het clubklassement van het Criterium onderdeel. Als enige club met twee renners voor het peloton, lijkt dat een zekerheid. Als is het nog wachten op de definitieve uitslag. Dit maakt enerzijds het weekend extra zuur, want zonder de pech van de ploegentijdrit zou WWV dan een goede kans hebben gemaakt om het finaleweekend te winnen. Anderzijds laat die ook weer de Westlandse mentaliteit van de ploeg goed zien. Ondanks de tegenslag en ondanks de mindere periode is er in de ploeg de schouders er onder gezet en dat leidt dan weer toch goede resultaten.

Voor de volledigheid nog de top 5 van het criterium:
1.Jelmer Asjes – WPGA
2. Sjors Dekker – WV West-Frisia
3. Diederik Deelen – WWV
4. Nick van der Meer – WWV
5. Jaap Kooijman – WV De Jonge Renner