Eerlijk gezegd weet ik niet waar ik moet beginnen. Ik zou dit toernooi niet net zoals op het EK elke dag een blog schrijven, maar alleen op de rustdagen. De reden hiervoor was, dat ik bij het EK al veel ins en outs had verteld en ik bang was dat ik nu niet genoeg te vertellen had. De uiteindelijk drukke dag gisteren heeft de zaak echter wel omgedraaid.

Zoals al op Facebook verschenen is, won ik gister zilver op het WK scratch. Hierdoor zou ik eigenlijk een hele hoop tegelijk willen en kunnen vertellen maar ik zal beginnen bij het begin.

Zondagavond zijn we hier aangekomen in Italië. Dit betekende dus dat ik nog drie nachten en twee dagen had om aan het weer hier te wennen. Net zoals op het EK was er weer een tijdschema voor ze landentrainingen op de baan. Wij Nederlanders hadden op de maandagavond en de dinsdag middag training. Maandagochtend was er dus tijd om een mooi rondje naar het Gardameer te maken om de benen alvast los te fietsen. De training op de baan in de avond ging goed en de baan reed lekker. Op de baan was het zoals verwacht wel erg warm en er hing een zeer droge lucht.

Dinsdag was een rustige dag want naast de baantraining, hoefden we niks te doen. De spanningen voor de volgende dag kwamen echter wel op.

Om 7 uur op de woensdagavond moest het gebeuren. Het WK scratch voor junioren. Als voorbereiding heb ik in de ochtend anderhalf uur rustig tempo op de weg gefietst. Hierna had ik tijd om te rusten en moest ik wachten op het moment dat ik naar de baan moest fietsen. Gelukkig kon ik mezelf redelijk koel houden, maar onbewust werd ik wel een beetje zenuwachtig. Na drie uur op bed zitten, liggen, hangen, en twintig (neem dit met een korreltje zout) plasbeurten verder, was het om 17:00 tijd om naar de baan te fietsen. Het was op dit moment pauze in de baan dus hier heb ik voor het gevoel en als warming-up nog een kwartiertje in gefietst samen met mijn koppelmaat Marit Raaijmakers. Hierdoor hoefde ik nog maar kort op de roller in te rijden en toen was het al tijd voor de wedstrijd. De wedstrijd verliep dus zoals gehoopt en ik kijk tevreden terug op mijn koers.