google.com, pub-6238492612415841, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Gisteren bezorgde Jesper Asselman de eerste overwinning van Roompot-Charles. De Wateringer wist met de vroege ontsnapping een aanstormend peloton net achter zich te laten en mocht de eerste etappe van de Tour of Yorkshire op zijn naam schrijven. “Dit is absoluut de grootste overwinning uit mijn carrière”.

Asselman maakte in de etappe naar Selby deel uit van de kopgroep van de dag. De vluchters kregen nooit meer dan 2 minuten van het peloton, waar het leek dat de sprintersploegen alles onder controle hadden. Toch wist Asselman samen met Kevin Vermaerke, Joe Nally en Dan Bigham met voorsprong  aan de laatste kilometer te beginnen. “Ik dacht echt dat ze ons zouden inrekenen”, laat de dolgelukkige Asselman aan Wielerflits weten.

In de laatste 20 kilometer kwam het peloton snel dichtbij en leek het erop dat het een massasprint zou worden. Toch slaagde het peloton er niet in om Asselman en co bij te halen. “Pas toen we onder de vod van de laatste kilometer reden, wist ik dat we een kans maakten. Ik moest vervolgens kalm blijven en op het juiste moment aangaan.” Asselman zag een klein gaatje aan de binnenkant en is toen volle bak aangegaan. Zo pakte hij zijn tweede profzege uit zijn carrière. “Ik kan dan ook niet geloven dat ik nu win. Het is echt geweldig om het tweede deel van het seizoen zo te beginnen”, aldus Asselman.

Voor Asselman was dit een emotionele zege na een moeilijke periode. Vorig jaar brak de Wateringer zijn mijn enkel in de Ruta del Sol. Hierdoor was hij bijna het gehele seizoen uit de roulatie.

Foto: Roompot-Charles