Met zijn winst afgelopen zondag in Nieuw-Vossemeer hoopt Jos Koop dat er meerdere zullen volgen. De 28-jarige sprintkanon van Westland Wil Vooruit kende, naar eigen zeggen, een keer geen pech en maakte het fenomenaal af in de 69ste wielerronde van Nieuw-Vossemeer door na een ontsnapping van 50 kilometer de sprint te winnen van de kopgroep. “Ik hoop dat nu het hek van de dam is”, aldus Koop.

Wie het wielrennen in de regio een beetje volgt weet dat Jos Koop al lang meedraait in het wielerpeloton. Eerst bij WTOS nu is Koop al enige jaren een vaste waarden bij Westland Wil Vooruit. Met zijn 28 jaar is Koop een van de oudere garden en heeft hij in de loop der jaren een pak ervaringen opgedaan. Niet alleen op de koersfiets, ook op technisch vlak is Koop goed bij de les. “Ik ben altijd voor mezelf bezig met optimalisatie van mijn prestaties. Als ik mijn ploeggenoten kan helpen met de dingen die ik hierover leer en weet, doe ik dat graag”.  Met zijn kennis weet Koop de professionalisme van Westland Wil Vooruit naar een hoger level te tillen. Ploegleider Gerard Heskes heeft dan ook alleen maar lof over zijn poulain en hoopt dat Koop na zijn carrière als renner zijn kennis kan delen op professioneel niveau.

Met de overwinning in Nieuw-Vossemeer op zak kijkt Koop naar een volgend doel: “Ik hoop dit jaar nog een klassieker te winnen”. Hiervoor krijgt Koop nog genoeg kansen om  dit doel te realiseren. Mocht winnen namelijk niet in Nederland lukken kan dit ook in het buitenland. De Delftenaar trekt steevast na elk wielerseizoen naar China om daar verschillende etappekoersen te rijden. Vorig jaar wist hij hier al een aantal top 20 plekken te bemachtigen. Dit jaar heeft Koop zich weer weten te verbeteren en kan, als het geluk hem meezit, er meer uitslepen. Wieler Westland hoopt in ieder geval nog veel te schrijven over deze sympathieke renner en wenst hem dit seizoen nog veel succes toe.

 

Finishfoto 69e ronde Nieuw Vossemeer. Foto: studio Knapen