Het laatste criterium in het Westland draagt de naam Wielerspektakel en dat is geheel terecht. Vanaf het begin ging het er op in Naaldwijk. Niemand kon zich verstoppen en iedereen moest met de billen bloot. Na het drie ronden klassement regende het aanvallen. Het waren Ivano Zwirs en Pim Zwinkels die samen wegreden. Pim Zwinkels is elk criterium erg actief, maar mist vaak net de slag. Vorige week in De Lier wist hij zijn vorm om te zetten in een tweede plaats en vandaag zat hij dus weer mee. Ivano Zwirs is dan weer de oudste trimmer bij de A. Ongelofelijk knap hoe hij de jonge renners nog geregeld fiets les geeft. Kortom, een mooi duo om vooruit te hebben. Beiden reden zonder enige reserve en daardoor konden ze ook wegblijven.

Ze konden ook wegblijven doordat er in de achtervolging onenigheid was. Wederom waren Pino en Willy de hoofdrolspelers. Beiden renners keken naar elkaar om het gat dicht rijden, maar beiden wilden ze ook geen trap te veel doen. Anderen vonden ook dat Willy als leider en winnaar van het klassement zijn verantwoording had moeten nemen, maar Willy lachte de kritiek weg. Hij heeft zijn witte leiders tricot binnen en is de grote winnaar van de Westlandse criteriums.

Pim Zwinkels en Ivano Zwirs mochten dus samen uit maken wie er op het laatste podium de hoogste trede mocht betreden. Tot ruim in de laatste ronde bleven de heren bijelkaar, maar in de finishstraat moest Ivano al snel zijn meerdere erkennen in Pim. Zo pakt Pim, gezien zijn aanvallende rijden in alle criteriums, een verdiende overwinning. Met Ivano op de tweede plek werd het sowieso al een mooi podium, maar Barry Bel maakte het nog verder compleet.

Na zijn podium in ‘s Gravenzande had hij zich al een aantal keer opgeofferd voor ploeggenoot Willy. Hij wilde nog graag een keer voor zichzelf gaan in De Lier in Naaldwijk. In De Lier goede de regen roet in het eten en daar was Barry zo verbolgen over dat hij alles op vandaag had gezet. Voor zo ver wij weten is hij de enige trimmer die achter de brommer heeft getraind, maar het mocht baten. In de laatste ronde reed hij uit het achtervolgende groepje weg om het net te houden tot op de streep. Een mooie derde plaats en doos vol iPlants tompouces voor hem. Of ze lekker zijn weten ze niet, want de iPlants jongens geven nooit wat weg.

B-Trimmers

Bij de B-Trimmers kon Sirik Deerenberg dit keer geen speciaal nummertje opvoeren. Na afloop erkende hij niet over de power te beschikken om dat te doen. Het lukte niemand bij de B om weg te komen ondanks verwoede pogingen. In de sprint leek Marc Stouten te winnen, maar niks bleek minder waar. De klassieke wielren fout van te vroeg juichen werd perfect uitgevoerd. Mario Lagerwerf had daar geen boodschap aan en drukte nog snel zijn wiel als eerste over de streep. Marc was wel wel snel genoeg om de tweede plek te behalen. Jacco Jansen werd derde in de sprint.

Na afloop zei Marc schouderophalend dat het niet erg handig was. Zeker niet omdat hij praktisch alle premiesprints gewonnen had en dus precies wist waar de streep lag. Het zorgde in ieder geval voor vermaak aan de streep en met de tweede plek kon Stouten ook leven.

Sirik Deerenberg pakte bij de B het algemeen klasssement. Gezien zijn nummertjes in Maasdijk en De Lier is dat niet geheel onverdiend te noemen.

 

Psssst! Tijdens het Wielerspektakel Naaldwijk is het Wieler Westland koersshirt met 10% korting te koop!
Klik hier en bestel het mooiste koersshirt van het Westland. Daarmee steun ook nog eens de initiatieven van Wieler Westland zoals dit verslag!