Een langere koers voor de Trimmers en een dameskoers. Dat zijn de meest opvallende aanpassingen die de wielerronde van Honselersdijk wilt doorvoeren in hun programma. De openingskoers van het Westland heeft een vernieuwd programma bij de KNWU neergelegd. 

Nog een opvallende keuze is dat in dit programma geen plek is voor de elite/beloften-renners, wat echter niet de keuze is van de organisatie zelf zou zijn. Het zou gaan om een vergunning die niet vergeven wordt. Dit is jammer, want er stond afgelopen nog een mooi deelnemersveld van 56 man aan start, met daarbij toenmalig Nederlands kampioen Roy Pieters.

Nu wordt de koningsklasse in de criteriums vervangen door een dameskoers. Regionale toppers zoals Minke Bakker, Mylène de Zoete en Rozemarijn Ammerlaan kunnen volgend jaar hun debuut maken in de straten van Honselersdijk. Daarnaast gaat de afstand van de regiorenners omhoog. Waar normaliter de wedstrijden voor deze mannen rond de 30 kilometer ligt, zal er in Honselersdijk een 50 kilometer lange koers worden verreden.

Voor de nieuwelingen en junioren is er gekozen voor een omnium. Een omnium bestaat uit meerdere onderdelen, waaruit een klassement wordt opgesteld. Voor beide categorieën is er een maximum van 20 renners vastgesteld.

Welke categorieën door deze vernieuwing meedoen voor het Westland Klassement is nog onbekend. Dit zal binnenkort duidelijk worden gemaakt op de pagina van het Westland Klassement.

Foto: Fotokoos