Daar waar menig Westlandse wielerronde hun programma van 2018 hetzelfde houden ten opzichte van 2017, gooit de wielerronde van ’s-Gravenzande haar programma op de schop. Zo rijden de A en B trimmers apart en vinden er gesprekken plaats met het idee een heuse retrokoers te laten verrijden. Dit laat organisator Sjors van den Enden  weten.

 Op woensdag 11 juli moet het weer een groot wielerfeest worden in het Breeje Durp. Net als vorig jaar blijft het parkoers hetzelfde, maar zijn er wel een aantal grote veranderingen in het programma. Degene die het meest opvalt is de aparte wedstrijden van de trimmers A en B. Het betreft een pilot, waarbij er gekeken wordt of dit de puntjes van kritiek van de laatste jaren betreffende de gecombineerde wedstrijd weg kan nemen. Door beide categorieën een aparte koers te laten rijden krijg je geen zogeheten koers in een koers en blijft het een open wedstrijd.

Daarnaast hoopt de organisatie uit te kunnen pakken met klassieke racefietsen, wollen koerstruien en een biefstuk in de broek. Een heuse retro-wedstrijd bedoeld om te koersen zoals in de jaren ‘70. Uniek in de regio en leuk om naar te kijken. Zoals bij klassieke auto’s gaat het hier om hoe authentieker de fiets, hoe mooier en een ware must see voor de wielerliefhebber. Hier kunnen we tot op heden nog geen concrete invulling aangeven, maar hier wordt zeker in één van de twee komende edities gestalte aan gegeven.

Wat wel op het programma blijft zijn de jeugdcategorieën. Doordat de wielerronde een week later valt ten opzichte van 2017, hebben de regio zuid en midden zomervakantie. Hierdoor gokt de organisatie weer op de jeugd, ondanks de tegenvallende deelnames van voorgaande edities. Zo krijgt de jeugd een platform om zich te ontwikkelen tot goede renner in ’s-Gravenzande. En wie weet, misschien rijdt de toekomstige Tom Leezer, Lennard Hofstede of Tom Dumoulin de 58e ronde van ’s-Gravenzande!

Het voorlopige programma ziet er als volgt uit:

Jeugd categorie 5: Start 14:00 uur 20 km
Jeugd categorie 6: Start 14:40 uur 25 km
Jeugd categorie 7: Start 15:30 uur 35 km
Rabo Dikke Banden Race: Start 16:30 uur
Amateurs/Sportklasse Criterium: Start 17:30 uur 60 km schema L
Regio Renners B: Start 19:15 uur 45 min schema T +/- 35 km
Regio Renners A: Start 20:15 uur 60 min schema T +/- 45 km