Koerssokken. Ze zijn er in zoveel verschillende maten, kleuren en merken. Momenteel zijn de sokken van Sockeloen immens populair, daarvoor was je echt dé man als je met Castelli sokken rondreed. Maar wat maakt nu een koerssok of wielrensok een goede sok? Wij trokken onze eigen Westlandse koerssokken aan en stapten op de fiets om eens te bekijken of onze sokken door de Wieler Westland test heen komt.

 

De Westlandse koerssok. Een sok ontworpen door Wieler Westland en geproduceerd door het fietsenkledingmerk ZAES. De sok wordt gekenmerkt door de Westlandse vlag en aan de voorkant het logo van Wieler Westland. Wij kunnen oprecht zeggen dat dit de meest Westlandse wielersok is die momenteel op de markt is. En voor € 12,50 is het ook zeker geen dure fietssok.

 

 

 

Genoeg over de lay-out van de sok. Je houdt ervan of je houdt er niet van. Wat wel een belangrijke vraag is: Hoe zit de sok?
Het eerste wat opvalt als je de sok uit de verpakking haalt is dat de sok een geruite weefstructuur op de wreef heeft. Dit zorgt voor een optimale pasvorm en dat is te merken! Als  je de sok aantrekt zit die als gegoten. Geen naadje bij je tenen, zit lekker strak (niet te) om de voet en komt mooi tot aan de onderkant van de kuit.

 

 

Dus hup snel de fietsschoenen aan en kijken hoe de sok zit tijdens het fietsen. Soms heb je van die fietssokken die tijdens het fietsen afzakken, maar de  Westlandse koerssok niet. Daarnaast ventileert de sok ook goed, je krijgt geen warme voeten tijdens de inspanning. Dit komt door de speciale ventilerende en vocht-afvoerende weving in de sok. Heerlijk, want als voeten warm worden zetten ze uit en kan leiden tot irritatie tijdens het fietsen. Met deze sokken wordt dat dus verminderd. De  Westlandse koerssok doorstaat dus onze fietsproef met vlag en wimpel en zijn wij zeer tevreden over de sok.

 

De beoordeling

Ja het is wel duidelijk dat de sok in de smaak viel bij ons. Niet alleen qua ontwerp, maar vooral de pasvorm. De sok zit lekker tijdens het fietsen, zakt niet af en je krijgt geen warme voeten in de sok. Daarnaast komt de sok tot onder de kuit, wat een mooie hoogte is voor een wielersok. De sok is beschikbaar in de maten M (39/42) en L (43/46), dus kunnen veel fietsers de sok aan.

Zijn er dan ook minpunten aan de sok? Wij kunnen ze niet bedenken. Het is een ware musthave voor de Westlandse wielrenner. De Westlandse koerssok heeft een mooie prijs/kwaliteit verhouding en zit als gegoten. Hierdoor krijgt de sok ook de hoogste score in onze rating.

Score Westlandse koerssok:

 

De Westlandse koerssok is te bestellen via https://wielerwestland.nl/product/de-westlandse-koerssok/

Binnenkort weer een nieuwe Wieler Westland test. Dan met de Sportful Fiandre. Dit jack moet de Castelli Gabba doen vergeten.