In de rubriek Wieler Westland op zondag bundelt Wieler Westland het wielernieuws van vandaag wat eigenlijk net te klein is om alleen in de spotlight te laten staan, maar te groot is om te laat liggen.

Stefan Vreugdenhil elfde op NK strandrace
De zevende editie van het KNWU Strandrace Kampioenschap van Nederland werd verreden onder ideale weersomstandigheden. 5 rondjes van 7,6 kilometer moesten de renners afleggen op het strand van Castricum.Na 38 kilometer koers bleek Jesper Ockeloen de sterkste en pakte na de Europese titel nu ook de Nederlandse titel.  Robbert de Nijs en uittredend Nederlands kampioen Ronan van Zandbeek mochten als tweede en derde op het podium staan. Naaldwijker Stefan Vreugdenhil was de eerste regiogenoot en eindigde als elfde.

Regiogenoten actief in België
Op twee diverse fronten in België stonden onze regiogenoten aan start. Zo reden de dames Minke Bakker, Nienke Wasmus en Mylène de Zoete Omloop van de Westhoek. Deze koers over 100 km werd gewonnen door Floortje Mackaij van Team Sunweb. In het peloton eindigde Swabolady Nienke Wasmus  als 25e over de meet en was hiermee de beste regiogenoot. Minke Bakker zat ook in het peloton en werd 34e.Mylène de Zoete zat er kort achter en bolde als 54e over de finish. De Naaldwijkse werd afgelopen dinsdag nog heel netjes 27e in Le Samyn.

‘s-Gravenzander Jason van Dalen en Naaldwijker Sven van Luijk reden Dwars door West-Vlaanderen. Met o.a. Quick Step Floors, Lotto Soudal, Team Roompot Nederlandse Loterij en het Franse Cofidis aan start stonden er serieuze ploegen aan start en viel het weer ook niet mee. 189 kilometer lang was het afzien voor de renners. Na een straffe koers liet Quick-Step Floors hun heerschappij zien. De Belgische World-Tour formatiehad  met de Fransmannen Rémi Cavagna  en Florian Sénéchal de nummers 1 en 2 in hun team en pakten ze ook nog plek vier en acht. Jason van Dalen kwam op 4:42 min van Cavagna als 55e over de finish en Van Luijk eindigde als 66e.