Deze keer in Wieler Westland kijkt terug op 2017, kijken we naar de geleverde prestaties van onze fietsende regiogenoten. 

Dagje kopgroep in Lombardije

Meedoen in een monument is voor menig wielrenner een droom. Lennard Hofstede realiseerde deze droom, maar hij vond deze droom niet genoeg. Daarom koos hij in Lombardije voor het hazenpad en reed hij in de kopgroep van de dag. 12 minuten kreeg Hofstede met zijn vijf metgezellen. Zoveel voorsprong heeft een Westlander in jaren niet meer gekregen in een monument. Uiteindelijk werd Hofstede 71e, maar dat doet niets af van de prestatie van deze eerstejaars prof uit Poeldijk.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Winnen in een UCI Koers

Winnen is als coureur het mooiste wat er is. En als die koers dan ook nog eens een UCI 2.2 koers blijkt te zijn kan je er extra blij mee zijn. Weinig Westlanders weten op zo hoog niveau een koers te winnen, maar Jason van Dalen wist dit klusje dit jaar wel voor elkaar te krijgen. De ‘s-Gravenzander won de tweede etappe in de Tsjechische wielerkoers Tour of South Bohemia. Een knap staaltje vakmanschap als je het ons vraagt en daarom staat deze prestatie in de lijst.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Hard werken wordt beloont

Iedereen is het wel eens dat Quick-Step dit jaar de beste ploeg uit de Pro Tour was. Met mannen als Phillipe Gilbert, Marcel Kittel en Fernando Gaviria won de ploeg van Patrick Lefevere de ene na de andere koers. Toch was Quick-Step niet altijd bij de les. In de vierde etappe van The Amgen Tour of California bijvoorbeeld, een etappe voor de sprinters. Quick-Step met Kittel in haar gelederen liet vroeg in de koers vijf renners wegrijden, met daarbij Lennard Hofstede. Daar waar in de meeste scenario’s de vluchters in de laatste 20 km worden teruggepakt, verslikten Kittel en zijn mannen nu in de kunsten van Hofstede en zijn kompanen. De vijf troefden het peloton af waarna Hofstede naar de derde plek reed. Een puike prestatie van de Poeldijker.

 

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

De koningin van de baan

Het Westland heeft een rijke baanhistorie met grote namen en grote overwinningen, maar wat Mylène de Zoete dit jaar flikte wist nog geen ene Westlander te presteren. Brons en zilver op het EK baanwielrennen bij de junioren-dames bleek voor de Naaldwijkse nog niet genoeg. Daarom deed ze dit dunnetjes over op het WK. Mylène liet dit jaar dus zien dat zij tot de wereldtop behoort in haar categorie en schrijft op 18-jarige leeftijd al een stukje Westlandse wielergeschiedenis. Een prestatie waar wij het over 20 jaar nog over zullen hebben.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Winnen in GP Bati Metallo

Tom Leezer, Michel Kreder, Ian Stannard. Zomaar een greep uit de lijst namen die de UCI 1.1 koers GP Bati Metallo wisten te winnen. Dit jaar mocht Carlo van den Berg zich aan dit rijtje toevoegen. De mountainbiker uit De Lier was op het lastige parcours met een aantal klimmetjes en kasseienstroken de sterkste van een kopgroep van acht. Met deze prestatie liet Van den Berg zien dat hij het op internationale niveau bij de junioren aankon en daarom staat hij ook in onze lijst.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Twee regiogenoten op het podium op NK elite zonder contract

Robbert Keus en Jos Koop kende beide een goed wielerjaar. Beide renners hebben een rap eindschot waar ze beide afgelopen seizoen hun successen mee haalden. Dan is een vlak NK in Montferland misschien wel dé gelegenheid om de die rappe benen te tonen, hebben ze beide moeten denken. Zowel Koop als Keus kon niet voorkomen dat oud-prof Hans Dekkers naar de nationale titel reed, maar wisten wel beide op het podium te eindigen. Koop werd tweede en Keus pakte de derde plek. De twee regiogenoten lieten zien dat zij tot de Nederlandse sprint-top op eliteniveau behoren.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Je kan weer stemmen om jouw mooiste Westlandse wielerprestatie. Denk je toch dat een andere prestatie van een regiogenoot beter was? Vul dan “Een andere prestatie” in.

[poll id=”42″]