Het is weer december! Sporza heeft weer haar fenomenale jaaroverzicht uitgezonden, Tom Dumoulin is voor de vierde keer op rij uitgeroepen tot Wielrenner van het jaar en Wieler Westland kijkt weer per categorie terug op afgelopen wielerseizoen. We trappen af met de trimmers. 

 

 

 

Willy Heeneman

Waar het prof-peloton Peter Sagan heeft, heeft het trimmers-peloton Willy Heeneman. Verschijnt hij aan start dan moet je hem meerekenen als serieuze kanshebber op de overwinning. Net als Sagan is Willy een kunstenaar op de fiets en heeft die een rappe sprint in zijn benen. 2017 was voor Willy een goed jaar. Winnaar van het Westland klassement door o.a. zijn overwinningen in Monster, Poeldijk en Wateringen. Daarnaast won Heeneman de ZoMoCo op Westland Wil Vooruit en behaalde hij een hele rits aan ereplaatsen.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Sirik Deerenberg

Waar Willy bij de A-categorie heerste was Sirik Deerenberg de heerser van de B-categorie. Zo won o.a. hij in Honselersdijk, ‘s-Gravenzande, Maasdijk en De Lier en dat ongekende met klasse. Zo reed hij in Maasdijk zijn tegenstand letterlijk en figuurlijk naar huis. Een straf nummertje van deze veelwinnaar bij de Trimmers B.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Han Spies

Talent daar ben je mee geboren en zal je nooit meer kwijtraken. Han Spies is hier een voorbeeld van. Han won dit seizoen de openingskoers in Honselersdijk bij de A-categorie door in de finale Joey van der Heuvel en Ronald Barzilaij te kloppen. Diezelfde Barzilaij was Spies zijn metgezel in Kwintsheul. De twee reden alles en iedereen aan baklappen. In de finale bleek Barzilaij iets sterker, maar dat deed niks af van de prestatie van Spies. Spies was dit jaar ook eindwinnaar van de Flynth Wollebrand Wielerdriedaagse bij de A.

 

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Mario Lagerwerf

Winnaar in Wateringen en Naaldwijk, tweede in Poeldijk, derde in Monster, ‘s-Gravenzande en Maasdijk. Een straf erelijstje die Mario Lagerwerf afgelopen seizoen bij elkaar heeft gefietst bij de B-categorie. Mario beschikt over een stel rappe benen. Dat bewees hij wel in Naaldwijk, waar hij een juichende Marc Stouten in extremis nog passeerde en de overwinning opeiste. Zijn rappe benen hebben hem een plekje bezorgd in ons favorietenlijstje.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Marco van der Sman

Marco van der Sman liet in Monster en Poeldijk zien dat hij over zeer rappe benen beschikt. De renner van iPlants-de Wielershop won deze twee koersen door iedereen in de sprint te vloeren. Daarnaast behaalde Van der Sman een aantal mooie ereplaatsen waaronder de tweede plek in de Flynth Wollebrand driedaagse bij de B.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Oudsiders

Een van de mooiste Westlandse koersen bij de trimmers was wel de ronde van Naaldwijk. Pim Zwinkels en Ivano Zwirs reden samen al vroeg weg. Zwirs, eerder nog winnaar in Kwintsheul bij de B-categorie, liet zijn dat hij het niveau van de A goed aankon. Zwinkels staat altijd garant voor spektakel, werd al een keer tweede in De Lier en zag zijn vluchtpoging in Naaldwijk beloond worden. Hij klopte Zwirs in de finale. Beide heren zijn voor ons twee goede outsiders.

Dit jaar volgde Ronald Barzilaij Joost van der Blink op als clubkampioen. Daarnaast won hij in Kwintsheul en was hij in veel koersen een van de smaakmakers. Barzilaij mag dan ook niet ontbreken in dit lijstje.

De individuele tijdrit was dit jaar prooi voor Roy Olierook. Daarnaast werd hij derde op het open Westlands kampioenschap en in de ronde van Poeldijk. Een goed jaar voor Olierook, die hierdoor terug te vinden is in dit lijstje.

Bartek Strzelski werd in 2016 uitgeroepen tot Trimmer van het jaar. Dit jaar liep wat minder succesvol, maar wist nog wel te winnen in Maasdijk en werd tweede in Nootdorp.

Hans Meerbeek deed het vooral goed buiten de grenzen van het Westland. Hans knalde in het kampioenschap van Rotterdam en wist daar het eindklassement te winnen. Maar ook in het Westland reed Hans sterk. Zo werd hij tweede in Wateringen en derde in De Lier.

[poll id=”38″]