In de vorige edities van Wieler Westland kijkt terug op 2017 kwamen de trimmers en de dames aan bod. Nu zijn de mannen met licentie aan de beurt. Wie is jouw favoriet? Laat het ons weten!

Jason van Dalen

Een prima seizoensstart kende Jason van Dalen. Hij liet zien dat hij de stap van club niveau naar continentaal niveau goed had verteerd tot dat het in Frankrijk mis ging…. Van Dalen viel en brak zijn beide polsen. Dag seizoen zou je zeggen, maar Jason knokte zich terug en reed een super naseizoen. Zo won hij een etappe in de UCI 2.2 Tour of South Bohemia, werd hij tweede in de laatste etappe van Oberösterreichrundfahrt, finishte hij als derde in de topcompetitie-koers Eurodeomloop en stond hij in Kwintsheul en Poeldijk op het podium. Daarnaast behaalde Van Dalen nog een aantal mooie ereplaatsen. Zo terug komen na zo’n val getuigd van pure klasse. Daarom is Jason een van der renners die wij hebben opgenomen in deze lijst.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Lennard Hofstede

Wat kende Lennard Hofstede toch een mooi debuut bij de profs. De Poeldijker reed dit jaar voor het eerst een monument en reed die ook direct uit (103e in Luik-Bastenaken-Luik) werd derde in de vierde etappe van de Amgen Tour of California, werd ook derde in de derde etappe van de Ronde van Denemarken en sloot deze ronde als vijfde af in het algemeen klassement. Daarnaast werd Hofstede negende in het algemeen klassement van de Tour of Yorkshire en mocht hij met Team Sunweb mee naar de Vuelta. Helaas voor Lennard moest hij door ziekte opgeven. Desalniettemin kan hij tevreden terugkijken op dit seizoen misstaat hij niet in dit lijstje.

 

 

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Carlo van den Berg

Dat mountainbikers ook goed zijn op de weg is al langer bekend. Dat Carlo van den Berg op de weg ook goed uit de voeten kan is dit jaar wel gebleken. Van den Berg won GP Bati Metallo in België. Een UCI 1.1 koers waar hij zich schaart in een rijtje winnaars waar o.a. Tom Leezer (2003) en Ian Stannard (2005) in terug te vinden zijn. Naast deze overwinning won Van den Berg ook in zijn eigen De Lier en behaalde hij een aantal mooie podiumplekken. Zo werd hij tweede in Maasdijk, Belsele, Standaardbuiten en Oosterhout en derde in de Noord Drentse dorpenomloop. Ook op zijn geliefde MTB wist Van den Berg te winnen. In Oldenzaal won hij de eerste wedstrijd in de NL Cup.

Dit jaar maakt Van den Berg de overstap naar de elite/beloften. Laten we hopen dat hij deze overstap net zo goed verteerd als de overstap van het mountainbiken naar het wielrennen.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Jos Koop

We kennen Jos Koop allemaal als globetrotter en als sprinter. Deze combinatie bleek ook dit jaar weer succesvol. Zo won hij de sprinttruit in de etappekoersen Poyang Lake en International Tour de Banyuwangu Ijen. Maar zijn grootste succes dit jaar was wel zijn tweede plek op het NK. Oké tweede is zuur, maar Jos kan trots terugkijken op deze prestatie. Daarnaast won hij in 1 weekend zowel in Dordrecht als in Hoogerheide. Een zeer knappe prestatie en won hij ook in Monster, Nispen, Nieuw-Vossemeer. Een veelwinnaar dus die dit jaar ook nog wat podiumplaatsen bij elkaar verzamelde. Reden genoeg om deze veelwinnaar in ons lijstje te zetten!

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Nick van der Meer

Dit jaar kende Nick van der Meer vooral succes op Belgische bodem. Het leek er even op dat waar hij in België startte, hij won of podium reed. Ook in Nederland ging Van der Meer lekker. Hij werd tweede in de Parel van de Veluwe, won het kasseienklassement in de Dorpenomloop Drenthe en behaalde nog wat mooie top-10 plekken. Daarnaast reed Van der Meer in de Franse etappekoers Bourcle de L’Artois  rond in de rode trui van het combinatieklassement.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Outsiders

Jim Lindenburg
Wat kende Jim Lindenburg toch een mooie seizoensstart. In de eerste koers op Nederlandse bodem, de Ster van Zwolle, werd hij tweede achter Fabio Jakobsen. Jim mocht mee met de Nederlandse selectie U23 naar Gent-Wevelgem, werd zevende in de tweede etappe van Flèche du sud en was beste Westlander op het NK bij de beloften. Op hoog niveau weet Lindenburg dus goed mee te draaien.

Robbert Keus
Derde op het NK bij de elite zonder contract. Dan kan je wat Robbert Keus! Daarnaast stond Keus vaak garant voor een top-10 plek in een klassieker. Deze stabiele factor maakt Keus een gevaarlijke outsider in ons lijstje.

Nick Brabander
Bij de junioren doet Nick Brabander als eerstejaars het bijzonder goed. Hij kroonde zich dit jaar tot districtkampioen, won in Standdaardbuiten, Gouda, Kwintsheul en werd tweede in het Westland klassement. Wat dit jaar nog wel miste was een podiumplek in een klassieker. Iets wat voor volgend jaar een mooi doel is voor de talentvolle Honselersdijker.

Jesper Asselman
Jesper Asselman werd dit tweede in de Slag om Norg, zesde in Le Samyn en reed sterk in de Ronde van Denemarken. Goede uitslagen van de Wateringer van Team Roompot-Nederlandse Loterij, maar de echte uitschieter zoals vorig jaar zat er dit jaar niet in.

Sven van Luijk
Sven van Luijk was dit jaar twee keer tweede. In de vijfde etappe van de Tour of Poyang Lake en in de zevende etappe van de Tour of Qinghai Lake mocht de Naaldwijker het podium op. En de echte wielerkenners onder ons weet hoe lastig dit is in deze grote Aziatische koersen.

Bram Mens
Bram Mens dit jaar veruit de beste Westlander bij de Amateurs. Hij pakte dit seizoen de eerste Westlandse zege in Oud-Vossemeer en er zouden er nog meer volgen. Zo was hij o.a. de sterkste in ‘s-Gravendeel, Rilland en Molenaarsgraaf en pakte hij nog veel podiumplekken. Reden om de Wateringer mee te nemen in ons lijstje.

[poll id=”40″]