Nu 2017 bijna ten einde komt is het tijd om terug kijken naar afgelopen seizoen. Vandaag blikken we terug op het seizoen van onze regionale dames. Wie was jou favoriete dame van 2017? Laat het ons weten!

 

Mylène de Zoete

Eerst hadden we Danielle Overgaag, daarna Sussane van Veen en nu Mylène de Zoete. Is zij de nieuwe koningin van het Westlandse wielrennen? Daar lijkt het wel op, want als je zilver en brons kan pakken op het EK en WK baanwielrennen dan behoor je tot de wereldtop. Het is een nummertje wat niemand in deze regio ooit heeft gepresteerd! En denkt u: “oh wat goed! Maar kan alleen baanwielrennen?”, Neehoor! Ze kan ook op de weg goed uit de voeten. Zo werd De Zoete het voorbije NK wegwielrennen vierde bij de jnuioren-dames.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Minke Bakker

Minke Bakker heeft dit jaar haar rappe benen aan de buitenwereld getoond. Zo stond er geen maat op haar in Arendonk en sprintte zij in zowel Nederland als in België de ene na de andere podiumplek bij elkaar. De renster uit Monster sloot haar seizoen mooi af door in haar laatste koers nog derde te worden. Door haar winst in Arendonk was Bakker dit jaar de enige Westlandse dame die het zegegebaar mocht maken en daarom haar plekje in deze lijst dubbel en dwars heeft verdient!

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Rozemarijn Ammerlaan

Rozemarijn Ammerlaan heeft dit jaar geen imposante palmares bij elkaar gefietst, maar wist toch met haar talent heel wat voor elkaar te boksen. De klimgeit uit De Lier maakte haar debuut in de Nederlandse selectie in de Italiaanse koers Trofeo Binda.  Daarnaast was zij de enige Westlandse die dit jaar een plekje in de nationale selectie wist te bemachtigen voor het WK in het Noorse Bergen. Dan moet je wel wat in je mars hebben!

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Fleur van der Peet

Misschien is ze geen Westlandse, maar rijdt ze wel in de kleuren van Westland Wil Vooruit. Voor ons genoeg redenen om deze kanjer mee te nemen in dit lijstje. Fleur van der Peet kroonde zich dit seizoen tot Nederlandse kampioen bij de nieuwenlingen-dames. En dat als eerstejaars! Dan heb je talent in onze ogen. En is veldrijden nu het enige wat Fleur van Peet kan? Nee hoor, op de weg wint ze ook gewoon en staat ze geregeld op het podium. En zelfs de MTB kent voor haar geen geheimen. Een alleskunner die zeker niet misstaat in dit lijstje.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Outsiders

Nienke Wasmus
Dit jaar wist Nienke Wasmus veel korte uitslagen bij elkaar te rijden. Soms was het zo kort dat ze op het podium mocht staan. Soms moest ze het doen met een top-10 notering, maar Wasmus was wel altijd bij de pinken. Haar prestaties zijn ook niet onopgemerkt gebleven. Zo rijdt de renster uit Den Hoorn volgend jaar bij SWABO Ladies, een van de betere clubteams van Nederland.

Judith Bloem
Al jaren geleden is ze verhuist naar Apeldoorn waar ze samenwoont met Roy Eefting, maar ze is en blijft een echte Westlandse. Judith Bloem reed ook weer dit jaar zo af en toe de straatstenen eruit. Zo werd zij met haar ploeg Jan van Arckel Nederlands kampioen voor clubteams, stond ze op het podium in de omloop van Kompenije en behaalde ze op de baan een zilveren plek in de ploegenachtervolging.

[poll id=”39″]