Nu het vuurwerk en feestvreugde weer plaats heeft gemaakt voor het dagelijks leven is het hoog tijd om eens terug te blikken naar een prachtig 2017. Wat betekende 2017 nu voor Wieler Westland? En wat gaat 2018 ons brengen? Lees het allemaal hieronder!

 

drie dubbel meer plezier

Daar waar Wieler Westland in het beginjaar zo’n krappe 40.000 bezoeken op de website had, werd de site dit jaar 129.000 keer bezocht. Dat is ruim 3 keer zoveel! Oké het is een beetje appels met peren vergelijken, want Wieler Westland begon pas in april 2016. Maar de cijfers laten wel zien dat Wieler Westland enorm is gegroeid! Daar krijgen wij enorm veel moraal van en hopen wij ook in 2018 door te kunnen groeien!

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Het Westland klassement is terug van weggeweest!

Zo’n 15 jaar moesten we het zonder stellen, maar nu is het weer terug, het Westland klassement! De nieuwelingen en junioren streden om de felbegeerde Westlands gouden trui. Dit leverde mooie koersen op in de Westlandse dorpskernen. En met Quinten Buijs en Casper Hordijk hadden wij geen mooiere winnaars kunnen wensen!

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

De Westlandse wielerprijzen

Het was snel beklonken. Sander van Scheijndel stelde zijn wielershow beschikbaar en de eerste uitreiking van de Westlandse wielerprijzen was geboren. Met vijf fantastische winnaars was dit zeker een geslaagd feestje. Of de Westlandse wielerprijzen een jaarlijks terugkomend fenomeen wordt moeten wij nog bekijken.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Twee nieuwe columns

Met de komst van Arnout Tamerus heeft Wieler  Westland ook twee nieuwe columns erbij. Samen met de ploegleider van Westland Wil Vooruit Gerard Heskes blikte Tamerus elke week weer vooruit op komend weekend. Wat verwachte Heskes van zijn mannen? Dat viel allemaal te lezen in Het avontuur achter het stuur.

Daarnaast schreef Tamerus ook De beslissende slag. In deze column blikte hij samen met een trimmer vooruit op de komende wielerkoers. Deze koersen schouwde hij ook na met een trimmer die in die koers een sleutelrol speelde. Met zijn luchtige manier van schrijven waren de columns al snel een succes en gaat hij in 2018 ook gewoon door met deze twee columns

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Vallen, opstaan en weer doorgaan

Niet alles in 2017 ging goed. Zo probeer je wel eens dingen die niet slagen of heb je soms geen grip op situaties waardoor dingen niet door kunnen gaan. Zo begonnen wij vol moed met Koffieride. Een platform waarbij iedere wielrenner met elkaar kon fietsen. Helaas merkten wij al snel dat Koffieride niet het was wat wij er van hadden gehoopt.

Ook de Westlandse koerssok had wat problemen. Besteld in februari om er zoveel mogelijk te verkopen en een deel te schenken aan een goed doel, maar door faillissement van de producent en andere zaken kwamen ze pas in september binnen. Een flinke domper, maar we geven niet op! Van elk verkocht paar gaat nu € 1,00 naar De Westlandse Ride. Dus bestel ze snel en steun direct een goed doel!

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Wat gaat 2018 brengen?

Wieler Westland blijft ook in 2018 het dagelijks wielernieuws brengen. Daarnaast hebben wij een aantal doelen die wij graag willen bereiken!

Nog meer Westland klassement

Naast de nieuwelingen en junioren verschijnt in 2018 ook het Westland klassement voor de trimmers. Zowel de A als de B zullen strijden om de felbegeerde leiderstrui. Het Westland klassement bij de trimmers zal grotendeels dezelfde format hanteren als het Westland klassement voor de nieuwelingen en junioren.

Daarnaast zijn de gesprekken nog gaande om het Westland klassement ook op te zetten bij de elite/beloften. Daar zal in de komende maanden duidelijkheid over komen.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Wielertraining voor iedereen!

Dat wielrennen populair is in de regio is wel te merken als je op een zomerse zondag door de duinen fietst. Honderden kom je er tegen! Maar deze populariteit kent ook een keerzijde. De afgelopen jaren zien wij steeds meer ongelukken met wielrenners voorbij komen. Daar gaat Wieler Westland wat aan doen!

Samen met Westland Wil Vooruit gaat Wieler Westland het Wielerproject opzetten. Ben je beginner en wil je wat zelfverzekerder op de fiets zitten? Of fiets je al een tijdje recreatief en wil je wel eens een Westland wielerronde rijden? In het Wielerproject leer je het allemaal! Jij schrijft je in voor het doel wat je wilt bereiken en wij zullen jou zo goed mogelijk begeleiden. Binnenkort komen wij met  meer informatie over dit project.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Breder platform in 2018

Wieler Westland is opgezet uit de liefde voor de wielersport. Maar hier in het Westland is er wel wat meer dan alleen de sport. Ook recreatief worden door onze regiogenoten uitzonderlijke prestaties geleverd. Wat te denken aan de toppers van Team Westland of 24 uur afzien in De Westlandse Ride. Ook deze renners verdienen om in de spotlight te staan. De focus van Wieler Westland blijft de wielersport, maar zal ook de goede doelen meer onder de aandacht brengen. Zo steunt Wieler Westland dit jaar De Westlandse Ride.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Wij gaan weer met vol moraal 2018 tegemoet! Laten wij samen met jou weer een onvergetelijk mooi wielerjaar van maken!