Traditiegetrouw wordt er in heel Nederland op tweede pinksterdag het districtkampioenschappen gehouden. Ook voor onze regio geldt dit en wordt deze kampioenschappen al jaar en dag gehouden in de polders rondom Harnixveld-Giessendam. Een ronde waarbij de wind altijd wel een rol speelt en waar de aankomst op een viaduct is.

Je zou dan al snel waaiers verwachten, maar toch werd het bij de nieuwelingen een massasprint. Hierin was Kjell de Jager de snelste. Lierenaar Quinten Buijs van Westland Wil Vooruit eindigde als vijfde. Een plek voor zijn ploeggenoot Björn Claassen, die daarmee dus zesde werd. Verder reden de Westlanders Twan van der Drift, Mike Bronswijk en Tim van der Voort ook in de top 20. Zij werden 14e 16e en 17e.

Bij de junioren was het wel uit elkaar gereden. Een eerste groep van 18 renners hadden zo’n 1 min 20 sec voorsprong op een tweede groep. In deze eerste groep drie Westlanders. Titelverdediger Nick Brabander, Frank Stijger en Luc van der Hoeven, allen van Westland Wil Vooruit. Brabander kon zichzelf opvolgen als districtskampioe, maar daar stak Olav Kooij een stokje voor. Hij verwees de Honselersdijker naar een tweede plek. Frank Stijger werd vierde en Luc van der Hoeven kwam als zeventiende over de streep.

Alles uitslagen van het Districtskampioenschappen zijn hier te vinden.