Podium categorie 6

Podium categorie 6

Aan de Vlaardingsedijk in Maassluis ligt tussen de bossen verscholen het parcours van RCMD de Coureur. Op dit parcours werd gisteren de jeugdronde van Maassluis gereden. RCMD de Coureur had zijn programma anders gedaan dan het traditionele jeugdprogramma. Zo werd er begonnen met de oudste jeugdcategorie 7 en sloot de dag af met categorie 1.

De eerste Westlandse jeugd stond aan start in categorie 6 en daar was het direct podium. Om 12:00 vertrok het peloton voor een koers over 26 km. Niemand wist op het snelle parcours weg te rijden. Hierdoor werd het een massasprint. In deze sprint was het  Honselersdijker Mike Bronswijk die met zijn snelle benen naar een derde plek wist te sprinten, een plekje voor Monstenaar Leonardo van Driel die vierde werd. Marit Wasmus uit Den Hoorn eindigde 8e en Monstenaar Yannick van den Berg pakte de 11e plek.

Na categorie zes was het de beur aan Lierenaar Daan van den Berg in categorie vijf. Ook deze koers werd na 20 km beslist in een massasprint. Hierin sprintte de renner van Westland Wil Vooruit naar een 6e plek.

Na een korte pauze stonden de Westlanders Jelte van der Knijff en Mika Vijfwinkel aan het vertrek voor een koers over 15,6 km. In de massasprint wist Wateringer Vijfwinkel naar een 8e plek te sprinten. ‘s-Gravenzander van der Knijf werd 25e.

In categorie 3 stonden de laatste Westlandse renners aan start. De Poeldijkse Marit Koene en Naaldwijker Mathijs Vijverberg probeerde nog een keer een Westlandse podium plek binnen te slepen. Na de 12 km lange koers was Vijverberg dicht bij, maar hij moest genoegen nemen met een vierde plek. Koene werd 11e.

Alle uitslagen van de jeugdronde van Maassluis staat op http://www.mylaps.com/en/events/1317898