In de rubriek Westlands Wielerweekend bundelt Wieler Westland het wielernieuws van afgelopen weekend wat eigenlijk net te klein is om alleen in de spotlight te laten staan, maar te groot is om te laten liggen.

Van Beusichem wint ZoMoCo
De Rijswijkse wielervereniging De Spartaan was dit weekend gastheer van de zondagmorgen. De amateur van Westland Wil Vooruit zat in een kopgroep van vijf renners. In de sprint klopte Van Beusichem zijn kompanen en mocht de bloemen meenemen naar Hoek van Holland. Bij de C-klasse was er een derde plek weggelegd voor Leonardo van Driel. De renner uit Monster is leider in deze klasse.

Westland Wil Vooruit in teken van Rijk Zwaan jeugdronde
Zonnig weer en veel jonge talenten aan start. Een mooie combinatie voor een goed geslaagde Rijk Zwaan jeugdronde in Honselersdijk. Het wielerparcours leende zich uitstekend voor een paar mooie koersen en voor een aantal overwinningen voor de renners van Westland Wil Vooruit.

Vrolijk dertiende in ‘t Zand
Danny Vrolijk reed zondag bij de amateur in het Noord-Hollandse ‘t Zand. Na een massale valpartij reed er een groep weg, waar de man uit Schipluiden net niet de aansluiting mee kon maken. Hierdoor werd hij dertiende.

Plek zestien voor Wilfred Slieker
Wilfred Slieker laat zien dat hij de overstap van trimmers naar amateurs naar elite/beloften goed heeft verwerkt. De man uit Monster, die een aantal jaar geleden nog uitkwam voor Argos-Van Scheijndel reed nu tussen de grote mannen in Standdaarbuiten. Een lastig rondje waar de snelheden hoog kunnen oplopen. Toch wist Slieker zich voorin te handhaven en werd zestiende.

Stijger twintigste in Kleeberg Challenge
Een tijdrit en een criterium. Dit moesten de heren junioren zondag rijden in de Kleeberg Challenge. Honselersdijker Frank Stijger reed in de tijdrit over 4,2 km een tiende tijd en werd in het criterium 33e. Hierdoor werd de renner van Westland Wil Vooruit 20e in de algemene uitslag.