In de rubriek Westlands Wielerweekend bundelt Wieler Westland het wielernieuws van afgelopen weekend wat eigenlijk net te klein is om alleen in de spotlight te staan, maar te groot is om te laat liggen.

Van der Meer twaalfde in België
Zondag ging een kleine delegatie van de elite/belofte van Westland Wil Vooruit naar het Belgische Maldegem voor hun eerste koers in het nieuwe seizoen. In deze koers over 104 km wist een groep van zeven man te ontsnappen. Hierbij geen Westlandse renner, die zat namelijk in de achtervolgende groep. Het was Honselersdijker Nick van der Meer die probeerde om de koplopers weer bij te halen, maar strandde met zijn groep op 22 seconden van de toen uitgedunde kopgroep van vijf. Van der Meer werd uiteindelijk twaalfde.

Opening wielerseizoen op de weg groot succes
Met z’n alle koers kijken in de kantine van Westland Wil Vooruit onder het genot van Belgisch bier, Vlaamse frieten en veel gezelligheid. De eerste keer koers kijken was een groot succes volgens organisator Wim Raateland. Ook aan aandacht mocht het niet ontbreken. Zo stond het evenement uitgebreid in het AD en was er ook aandacht op de radio bij onze mediapartner WOS. Zeker voor herhaling vatbaar dus.

Eerste koerskilometers Bakker en De Zoete
Minke Bakker en Mylène de Zoete hebben hun eerste koerskilometers voor 2018 er weer opzitten. De twee dames moesten het in de UCI koers Spar Omloop van het Hageland opnemen tegen de wereldtop. Deze strijd bleek voor beide nog te vroeg in het seizoen te komen en reden de koers niet uit. Maar niet geen stress. Beide zullen dit seizoen nog van zich laten horen!

Dames op trainingskamp
Nu de Russische beer naar Nederland dreigt te komen en de temperaturen daardoor zakken onder 0, zoeken de dames van Westland Wil Vooruit de zon op. Zij zullen de komende week op trainingskamp de laatste puntjes op de i zetten voor het nieuw wielerseizoen.