google.com, pub-6238492612415841, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Wat gebeurden er afgelopen weekend veel in de Westlandse wielerwereld! Zoveel dat wij het zelfs niet aankonden en daarom een klein overzicht van de belangrijkste punten die wij het afgelopen weekend en de dagen ervoor niet hebben behandeld.

Overvliet bergkoning in Zutendaal

Jay Overvliet heeft de bergprijs gewonnen in het Belgische Zutendaal. Tijdens de 117 kilometer lange koers sprokkelde de Lierenaar de meeste punten bij elkaar op de Dieleberg. In de daguitslag is Overvliet terug te vinden op plek 57.

Ook iPlants-renner Bel wint dit weekend

Het was dit weekend iPlants boven! Niet alleen wonnen Pim Groenewegen en Marco van der Sman de 1e editie van de Omloop van het Zuiderpark bij de regiorenners A en B, ook Barry Bel pakte dit weekend een overwinning voor de zwart/roze brigrade. In Sint Pancras was de goedlachse Noord-Hollander de beste in de funkklasse.

Harteloh zevende in het Zuiderpark

Naast de regiorenners stonden ook de amateurs/sportklasse aan start in de eerste editie van de Omloop van het Zuiderpark. In deze koers eindigde Lierenaar Maxim Harteloh als zevende. De overwinning ging naar Henk de Jong.

Westlandse dames in top 15 diverse criteriums

Naast de Boels Ladies Tour waren er dit weekend ook diverse wedstrijden voor dames. Zo reed De Heulse Judith Bloem zaterdag in de 5e kermisronde van de Weeboschzaterdag. Daar eindigde Bloem als vijftiende. Zondag was er een 13e plek weggelegd voor Nienke Wasmus in Den Hoorn. Zij deed dit in de 58e ronde van Heemskerk.

Crossseizoen weer geopend!

De cross is er weer! In Steenhuffel-Londerzeel werd de eerste cross van het seizoen op Belgische bodem weer verreden. Bij de junioren was er een 15e plek weggelegd voor Quinten Buijs. De Lierenaar van Westland Wil Vooruit was daarmee de tweede 1e jaars junior.