In de rubriek Westlands Wielerweekend bundelt Wieler Westland het wielernieuws van afgelopen weekend wat eigenlijk net te klein is om alleen in de spotlight te laten staan, maar te groot is om te laten liggen.

Hofdstede rijdt de Ronde uit!

Afgelopen paasweekend werd er veel gekoerst door onze regiogenoten. Een van deze renners was Lennard Hofstede. De Poeldijker van Team Sunweb reed als enige regiogenoot de Ronde van Vlaanderen. Na een paar mindere weken liet Hofstede in Vlaanderen zien dat hij een eindje kan trappen en reed deze zware editie van de Ronde gewoon uit! Hofstede kwam in een groep met o.a. Iljo Keisse, Luka Mezgec, Matthew Haymen op 9:14 van winnaar Niki Terpstra binnen als 77e.

Van Dalen beste regiogenoot in Volta Limburg Classic

Klimmen, afzien en in de finale een plons regen. Dat was de Volta Limburg Classic afgelopen zaterdag. Met een spetterende finale was de Sloven Jan Tratnik de beste van een kopgroep van 5. Op 53 seconden van Tratnik kwam de eerste grote groep over de finish met daarbij ‘s-Gravenzander Jason van Dalen en Maassluizer Bas van der Kooij. Van Dalen werd 27e en Van der Kooij eindigde als 35e. Een zeer goede prestatie van deze mannen, aangezien er een sterk deelnemersveld aan start stond waaronder de ploegen Lotto-Jumbo, Roompot Nederlandse loterij, Israël Cycling Academy en Nipo Vini Fantini.

Ammerlaan 21e in België

Het was een mooi weekendje voor Rozemarijn Ammerlaan. Zaterdag reed De Lierse van APB Junior Women dev. Team tussen de dames in het Belgische Diegem. De overwinning ging naar naar de Noorse Mie Bjørndal Ottestad die samen met de Britse Henrietta Colborne was weggereden. Ammerlaan zat in het peloton 50 seconden erachter en bolde als 21e over de finish.
Met Servais Knaven als vader van één van Ammerlaans ploeggenoten kan je natuurlijk mooie dingen verwachten. Zo was ze zondag VIP gast bij Team Sky tijdens de Ronde van Vlaanderen en verkende ze maandag samen met Sky Parijs-Roubaix. Een mooie ervaring dus!

 

Buijs veertiende in Gerwen

De wielerronde van Gerwen werd op tweede paasdag afgetrapt met de koers voor de nieuwelingen. Zo’n 40 kilometer koers over een parcours van 3,5 km. Lierenaar Quinten Buijs was in deze koers de beste regiogenoot. De renner van Westland Wil Vooruit kwam in het peloton als veertiende over de finish. De overwinning ging naar Koert van Oosten. Hij was samen met Jens Bassa en Loe van Belle weggereden en hadden een voorsprong van 54 seconden.