In de rubriek Westlands Wielerweekend bundelt Wieler Westland het wielernieuws van afgelopen weekend wat eigenlijk net te klein is om alleen in de spotlight te laten staan, maar te groot is om te laten liggen.

Hengeveld wint Marion Gödde meisjesronde
Deze prestatie had misschien wel een eigen bericht mogen hebben, maar ook wij zien soms wel eens dingen over het hoofd! Want als je Marion Gödde meisjesronde kan winnen, kan je echt wel fietsen. Dit liet Daniek Hengeveld afgelopen weekend weer zien. In het omnium was de renster van Westland Wil Vooruit de sterkste bij de nieuwelingen-dames! Haar ploeggenote Laura Molenaar eindigde als achtste.

Van der Peet tweede in 3-nations Cup Solingen
In de derde wedstrijd van de 3-nations Cup is Fleur van der Peet tweede geworden bij de nieuwelingen-dames. De renster van het Offroad Team van Westland WiL Vooruit moest alleen Puck Pieterse voor zich dulden. Bij de junioren-dames werd De Lierse Larissa Hartog zevende en Kim Bodemann eveneens uit De Lier werd zesde bij de elite/beloften-dames.

Bloem vierde in Duitsland
Judith Bloem is goed op weg dit seizoen. De Heulse, die tegenwoordig in Apeldoorn woont heeft al twee podiumplekken op zak en was er dit weekend weer dicht bij. In de Duitse koers Rund in Fischeln werd Bloem na 46 kilometer koers 4e.