In de rubriek Westlands Wielerweekend bundelt Wieler Westland het wielernieuws van afgelopen weekend wat eigenlijk net te klein is om alleen in de spotlight te laten staan, maar te groot is om te laten liggen.

Bronswijk start goed bij de nieuwelingen
Mike Bronswijk is zijn avontuur bij de nieuwelingen goed gestart. De Honselersdijker die dit jaar de overstap van Westland Wil Vooruit naar Monkey Town maakte reed zaterdag in het Belgische Ichtegem naar een 13e plaats. De 49 kilometer lange koers werd gewonnen door de Belg Robin Orins, voor de Nederlander Mike Schuch, ploeggenoot van Bronswijk. De dag later stond Bronswijk aan start in Woensdrecht. In deze zware klimkoers waar de renners elke ronde de Brabantse wal en een temperatuur rond de 1 graden moesten trotseren, eindigde Bronswijk als vijftiende. Een mooie start voor Bronswijk bij de nieuwelingen.

Koers afgelast!
De sneeuwval en kou zorgde er voor dat de 60e wielerronde van Oud-Vossemeer zaterdag werd afgelast. Balen voor een aantal van onze regiogenoten die op de startlijst stonden! Zij moesten nu iets aders gaan doen op hun zaterdagmiddag. Er wordt nu gekeken om de koers later in het jaar te organiseren.

Duijvensteijn 23e in Guido Reybrouck Classic
Roy Duijvensteijn is zondag 23e geworden in de Guido Reybrouck Classic. In deze Belgische UCI 1.1 juniorenkoers kwam de renner van GOODZO-Cervelo op 7:50 min binnen van winnaar Remco Evenepoel. De Belg kwam solo over de finish en had maar liefst 3:17 min voorsprong op nummer twee Axel van der Tuuk.

Ammerlaan sterk op Italiaanse wegen
In de Piccolo Trofeo Alfredo Binda liet Rozemarijn Ammerlaan zien dat zij goed mee kan op internationaal niveau. De Lierse van APB junior Women dev. Team reed in deze Nations Cup koers over 70 kilometer samen met haar ploeggenoot Sylvie Swinkels op kop van peloton in achtervolging op de Française Jade Wiel en de Britse Pfeiffer Georgie. De twee reden voor hun ploeggenote Cathalijne Hoolwerf, die het moest afmaken. Het gat kregen ze helaas niet dicht en won Georgie de koers. Hoolwerf werd eerste Nederlandse op een zevende plek. Na haar inspanningen voor Hoolwerf eindigde Ammerlaan alsnog als 28e en laatste van het eerste peloton in deze zware koers. Een prima prestatie van De Lierse dus op dit niveau!

Top tien voor Bodemann in NL Cup
Met de overwinningen van Twan van der Drift en Larissa Hartog, een tweede plek van Fleur van der Peet en een zevende plek van Quinten Buijs kende de NL Cup in Blericum nog een top tien notering voor een van onze regiogenoten. De Lierse Kim Bodemann reed namelijk naar de negende plek bij de elite/beloften vrouwen.

 

Foto: Julia Zwaan