In de rubriek Westlands Wielerweekend bundelt Wieler Westland het wielernieuws van afgelopen weekend wat eigenlijk net te klein is om alleen in de spotlight te laten staan, maar te groot is om te laten liggen.

Brabander vierde in Flevo Tour
Flevoland! Het land van polders en wind. Toch stonden volgens een aantal junioren van Westland Wil Vooruit net even te weinig wind om er een harde koers van te maken. Desondanks waren er toch 19 man weggereden met hierbij twee Westlanders. Honselsdijker Nick Brabander van Westland Wil Vooruit en Roy Duijvesteijn van Goodzo-Cèrvelo. Na zo’n 120 kilometer koers was het Bodi del Grosso die de sterkste was van deze koers en de bloemen en kussen van de rondemiss in ontvangst mocht nemen. Brabander kwam als vierde over de streep en Duijvesteijn werd vijftiende.

Weer een top 20-notering voor Wilfred Slieker
Wilfred Slieker is bezig met zijn eerste jaar als elite en dat gaat hem goed af. Werd de renner uit Monster vorige week nog zestiende in Standdaarbuiten, reed hij afgelopen weekend naar een vijftiende plek. Slieker deed dit in het Noord-Branbantse Nieuw-Vossemeer.