De tijdrit top van Zuid-Holland reist vanavond af naar Berkel en Rodenrijs voor het district kampioenschap tijdrijden. Ook veel Westlanders gaan de strijd aan tegen de klok. Zij vinden hier een parcours wat veel lijkt op thuis, aangezien het parcours door het kassengebied van Berkel en Rodenrijs loopt. Vorig jaar wisten de twee Bob’s (Wubben en v/d Berg) de titel te pakken. Wat kunnen de Westlanders dit jaar? Wieler Westland blikt samen met een aantal renners vooruit op de strijd om het district kampioenschap tijdrijden.

Om klokslag 17:37:00 bijt Roy Duijvesteijn de spits voor het Westland. De Honselersdijker zal in een sterk deelnemersveld bij de nieuwlingen zijn best doen. “Ik hoop de 18,6 kilometer lange tijdrit constant af te leggen en ik denk als alles goed gaat dat een top vijf plek wel in zit” aldus Duijvesteijn.

Met  Carlo van der Berg, Nick Brabander, Freek Middelburg en Frank Stijger is het Westland sterk vertegenwoordigd bij de junioren. Deze categorie moet tweemaal het 9,3 kilometer lange parcours afleggen. Frank Stijger is kort maar krachtig tegenover Wieler Westland. Op de vraag of top tien een mooi doel is voor vanavond antwoord hij: “Zeker”. Laten wij hopen dat de Stijger dit ook red.

Ook de dames starten in Berkel en Rodenrijs. Juniordame Mylène de Zoete is er klaar voor. Maandag zijn haar VWO examens geëindigd en nu is de focus weer volledig op het wielrennen en wilt ze de achtste plek van vorig jaar verbeteren. “Top vijf is vandaag het doel en als ik podium haal gaat de vlag alvast uit.” 

Tot slot Nick van der Meer. Vorig jaar tweede, dit jaar hopelijk weer podium.  De Honselersdijker kan rekenen op een sterk deelnemersveld.”Ik moet gewoon zorgen dat ik goede tijdrit afwerk, waar ik dan uitkom is niet aan mij. Ik hoop dat ik me kan plaatsen voor het NK tijdrijden in Montferland.

De gehele startlijst is hier te vinden.

Foto: Blitz