Daar waar Marco Kuijvenhoven tweede kon worden in de amateureditie van de omloop van de Hoekse Waard, hebben de Westlanders bij de elite/belofte de beslissende slag gemist. De koers die meetelt voor de clubcompetitie werd gewonnen door David Dekker (de zoon van), die de sterkste was van een kopgroep van vier. De mannen van Westland Wil Vooruit hebben in de finale geprobeerd om de vier terug te pakken, maar dat zat er helaas niet meer in. De Westlandse ploeg moest het doen met een achtste plek van Nick van der Meer.

Na een rustig begin probeerde Jos Koop halfweg koers samen met Niels Goeree (NWV Groningen), Daan van Sintmaartensdijk (WV De Jonge Renner) en Jarri Stravers (GRC Jan van Arckel) weg te rijden. Het peloton schoot in gang en even later was de vluchtpoging van de vier teniet gedaan.

Nadat de vier werden teruggepakt reden Adrie Lindeman (NWV Groningen) en de Eritreeër Nahom Desale (Willebrord Wil Vooruit) weg uit het peloton. De twee kregen veel ruimte en viel het peloton stil. Alleen David Dekker (WV De Jonge Renner) en Martijn Knol (WV De Kannibaal) wisten de oversteek nog te maken.  De voorsprong van de vier liep op naar de vier minuten. Dit was het teken voor Westland Wil Vooruit om de achtervolging in te zetten. Met o.a. Dennis van Leeuwen, Nick van der Meer, Christiaan Meerbeek en Noah van der Meer wist de ploeg de voorsprong weer terug te brengen naar 40 seconden.

Ondanks het harde werk bleef de voorsprong rond die 40 seconden hangen en won David Dekker inde straten van Puttershoek de omloop van de Hoekse Waard voor Adrie Lindeman en Nahom Desale. Achter de kopgroep eindigde Nick van der Meer met een achtste plek als beste Westlander. Naaldwijker Robbert Keus werd twaalfde en Jos Koop was met een achttiende plek de derde regiogenoot in de top 20. De gehele uitslag is hier te vinden.