In een zonnig Heeswijk-Dinther streed zondag de Nederlandse mountainbike top in de NL MTB Cup Heeswijk. Vanuit het Westland waren niet alle mountainbikers naar het Noord-Brabantse dorp afgereisd. Veelal genoten van een korte vakantie of maakten hun kilometers op de weg. Desondanks was er wel een podium weggelegd voor een Westlandse renster. Larissa Hartog eindigde bij de nieuwelingdames als derde. 

Maar liefst elf verschillende categorieën stonden zondag aan start in Heeswijk Dinther. De eerste Westlanders stonden bij de nieuwelingen aan het vertrek voor een koers over 60 minuten. Hier ging de overwinning naar Luke Verburg. Heulenaar Bastiaan van Dijk was met een zevende plek de eerste Westland.

Bij de junioren pech van Lars van den Berghen. De Naaldwijker moest uitstappen met rugklachten en zal dit seizoen niet meer van start gaan. Zijn ploeggenoot bij het offroad team van Westland Wil Vooruit Maas van der Meer eindigde als dertiende.

Nadat de junioren van start waren gegaan was het de beurt aan de damescategorieën. Nieuwelingdame Larissa Hartog stond als een van de favorieten aan start. De renster uit de Lier wist na een koers van 50 minuten als derde over de finish te komen. Zij moest 3:24 min toegeven op winnares Puck Pieterse. Bij de dames elite/belofte was het de Lierse Kim Bodemann die als vijfde over de finish kwam. Zij moest 1:20 min toegeven op winnares Denise Betsema.

 

Foto: Hartog derde bij nieuwelingdames