In het Belgische Eupen werd zondag tweede wedstrijd van de Benelux Cup verreden, een competitie bestaande uit Nederlandse en Belgische koersen voor mountainbikers. Ook uit het Westland waren er renners en renster naar onze zuiderburen afgereisd en met succes. Zo werd Larissa Hartog derde bij de nieuweling-dames en behaalden het Off-road team van Westland Wil Vooruit maar liefst top tien plekken.

Twan van der Drift en Bastiaan van Dijk waren de eerste Westlanders die van start gingen. De twee nieuwelingen van Westland Wil Vooruit wisten beiden na 60 minuten koers naar een top tien plek te rijden. Van Dijk eindigde als zevende en van der Drift werd tiende van de 74 deelnemers.

De Nieuwelingen-dames was de tweede categorie die van start ging. Hier reed Fleur van der Peet zeer sterk op een 2e plaats totdat de Haagse alleskunner lek reed. Hierdoor werd van der Peet naar achter geslagen en eindigde teleurstellend als zevende. De Lierse Larissa Hartog wist wel een podiumplek te bemachtigen. De renster van Merida Bassa pakte de derde plek. Bij de dames kwam Kim Bodemann tot een negende plek.

De dag werd afgesloten door de Elite / belofte. Maasdijker Perry van den Bos had in deze koers een geweldige start  lag al snel derde. Helaas moest van den Bos  een aantal plekken afstaan na val en werd zevende van de 50 deelnemers.