In de Ton Dolmans Trofee is Jason van Dalen derde geworden. De ‘s-Gravenzander van Delta Cycling was een van de de acht koplopers, waar ook Wateringer Jim Lindenburg deel uit maakte. De overwinning ging naar Kelvin van den Dool van het Vlasman Cycling Team.

In het eerste uur van de 180 kilometer ontstond er een kopgroep van elf renners met in deze groep Luuk van der Wal van Westland Wil Vooruit. Mede door Vlasman Cycling Team werd het gat naar de elf weer gedicht.

Door het hoge tempo moest Topcompetitie-leider Rick van Breda uit het peloton lossen. Op dat moment reden er acht man weg met daarbij Van Dalen en Lindenburg. Van Dalen zette met nog zo’n 40 kilometer voor de boeg zijn gashendel open. Hierdoor liep de voorsprong van de acht op naar anderhalve minuut.

Deze voorsprong bleek genoeg om het peloton voor te blijven en de winnaar moest vooraan gevonden worden. Van Dalen probeerde in de laatste vijf kilometer een solootje op te voeren, maar de ‘s-Gravenzander werd ingehaald door de latere winnaar Van den Dool en Arno Kleinjan. Van Dalen nam dus een derde plek mee terug naar het Westland. Jim Lindenburg kwam als zesde over de finish.

Maassluizer Bas van der Kooij eindigde als tiende en Diederik Deelen was de beste renner van Westland Wil Vooruit. Hij werd 25e.