ae7e1f835d719afc3fddb7810f45bf38De clubcompetitie nadert zijn ontknoping. In het Groningse Usquert zullen dit weekend de Nederlandse clubploegen de laatste wedstrijden rijden in het finale weekend. Voor de mannen van Westland Wil Vooruit de taak om hun leidende positie in de clubcompetitie te behouden en de titel beste clubploeg van Nederland 2016 binnen te slepen.

De Westlandse formatie onder leiding van ploegleider Gerard Heskes reist dit weekend af naar Usquert als een van de topfavorieten voor de titel. Westland Wil Vooruit staat eerste in de clubcompetitie met 19 punten voorsprong op de nummer 2 NWV Groningen. De Groningse ploeg vindt in Usquert een thuis wedstrijd en zal in hun voordeel spelen.

Toch is Heskes ervan overtuigd dat de titel mee zal gaan naar het Westland. Westland Wil Vooruit heerst in de clubcompetitie. Zo pakte de ploeg de overwinning in de de openingskoers in de clubcompetitie de grote omloop van de Veenkoloniën en twee podium plekken in de Zuid Hollandse Eilanden Tour en de omloop van de Hoeksche Waard. In de overige wedstrijden had de ploeg altijd wel een renner in de top 10.

In Usquert zal de ploeg de titel moeten binnen slepen en zal daarom met sterke renners aan start staan. Zo zal Heskes ‘s-Gravenzander Jason van Dalen en Honselersdijker Nick van der Meer meenemen naar Groningen. Voor van Dalen is het een van zijn laatste wedstrijden in het shirt van Westland Wil Vooruit. Hij zal volgend jaar gaan rijden bij het continentale team Delta Cycling Rotterdam.

Of er een huldiging komt als de Westlandse ploeg de titel binnen haalt is tot nu toe nog onbekend. Mocht hier meer informatie over zijn zal Wieler Westland dit melden.

Het programma van het finaleweekend is als volgt:

Zaterdag 27 augustus
15:30 Omloop                  146 km

Zondag 28 augustus
11:15 Individuele tijdrit    8,5 km
15:30 Criterium                80 km