In de 38e editie van de Omloop Hoeksche Waard heeft Westland Wil Vooruit een goede prestatie neergezet. De mannen van Gerard Heskes reden goed content meet wat leidde tot een negende plek voor Diederik Deelen en een elfde plek voor Nick van der Meer.

 

Vanuit start- en finishplaats Puttershoek kregen de renners een koers van 160,0 kilometer voorgeschoteld. Het parcours op het Zuid-Hollandse eiland was opgedeeld in een grote ronde van 156 kilometer en 2 lokale rondes van 7,2 kilometer als finalelus. Door het gedraai over de dijkjes en tussen de polders brak het peloton verschillende keren in brokken en stukken, maar elke keer kwam alles weer bij elkaar. Ook losse aanvallen van o.a. Jos Koop werden in de kiem gesmoord.

De koers viel pas in een plooi toen er negen man wegreden. Hierbij een renner van Westland Wil Vooruit: Diederik Deelen. Ondanks dat de negen vooraan niet echt lekker samenwerkten wisten ze wel voor het peloton te blijven. In de slotkilometers kreeg Deelen te maken met kramp en moest genoegen nemen met de negende plek. De overwinning ging Peter Merx. Achter de kopgroep sprintte Nick van der Meer naar de elfde plek.

In het algemeen klassement van de Clubcompetitie staat oud-Westland Wil Vooruit renner Jos Koop vijfde. Beste renner van Westland WIl Vooruit is Diederik Delen op de zesde plek.

 

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Video_Widget”][/siteorigin_widget]