Nadat twee weken geleden het seizoen weer is begonnen met de Ster van Zwollen, komen nu ook de rondjes om de kerk weer op gang. Waar zaterdag Oud-Vossemeer nog door slecht weer werd afgelast, ging zondag Woensdrecht wel door.

Voor wie de Ronde van Woensdrecht heeft gereden weet dat het een lastige ronde is. De renners worden elke ronde weer getrakteerd op een klim van zo’n 200 meter lang. Een afvalkoers dus, waar de sterkste komen boven drijven. Bij de elite/beloften waren het de renners van West Frisia die de macht pakte. Na ruim 2 uur koers pakte Jesper Rasch de overwinning voor zijn ploeggenoot Wouter Been. Diederik Deelen van Westland Wil Vooruit kwam als zevende over de finish op 34 seconden van Rasch. Monstenaar Wilfred Slieker, dit jaar voor het eerst elite, werd 26e en Bram Nelck kwam als 27e over de finish.

Na de elite/beloften kwamen de junioren in actie. Een kopgroep van zes mocht in deze categorie bepalen wie er aan de haal ging met de overwinning. Olav Kooij bleek de gelukkige te zijn voor Owen Geleijn en Niels van Ekeren. Nick Brabander van Westland Wil Vooruit won de sprint van de achtervolgende groep en werd zevende. Ook Wateringer Luc van der Hoeven zat in deze groep. Hij eindigde op de dertiende plek. Frank Stijger en Roy Roodenburg 27e en 28e.