google.com, pub-6238492612415841, DIRECT, f08c47fec0942fa0

De afgelopen week hebben een aantal nieuwelingen en nieuwelingendames van Westland Wil Vooruit de Jeugdtour Assen verreden. Zes dagen lang streden de renners en rensters van de Westlandse wielervereniging met nationale en internationale toppers en met succes! Zo wisten Daniek Hengeveld, Yannick van den Berg en Fleur van der Peet een podiumplek te bemachtigen en pakte Van der Peet ook de groene trui.

De jeugdtour Assen begon maandag met een proloog over 1,7 km. Hierin werd Westland Wil Vooruit-renster Daniek Hengeveld met een tijd van 2:42.85 min derde bij de nieuwelingdames. Fleur van der Peet realiseerde een 21e tijd.

In de criterium over 27 km op dinsdag pakte Van der Peet een zevende plek en werd ze een dag later in de klassieker over 67 km negende. Hengeveld en ploeggenote Marit Wasmus kwamen als 16e en 17e over de meet.

Het grootste succes voor Westland Wil Vooruit kwam op de vijfde dag. Toen werd de omloop verreden. Een koers over 46 kilometer moesten de nieuwelingen afleggen. In deze koers reed Yannick van den Berg uit Monster weg samen met de Hongaar Bence Mèszáros. Met zo’n 20 seconden voorsprong mochten de twee gaan uitmaken wie de overwinning pakte. Het was Mèszáros die de overwinning pakte. Van den Berg pakte een mooie tweede plek.

Bij de nieuwelingendames eindigde de koers van 36 km in een massasprint. Hierin werd Fleur van der Peet derde. Ook op de zesde en laatste dag mocht Van der Peet het podium betreden, want in de afsluitende criterium kwam de renster van Westland Wil Vooruit als tweede over de streep en mocht zij de groene puntentrui mee naar huis nemen. Een succesvolle week dus voor de renners en rensters van Westland Wil Vooruit.