De clubcompetitie is weer hervat met direct een zware koers, de Hel van Voerendaal. In en rond het Limburgse Voerendaal was een parcours uitgestippeld met daarin de Fromberg. Deze bekende Limburgse klim bleek een scherprechter in het parcours te zijn. Al bij de eerste beklimming van “de From” ontstond de kopgroep van de dag.

In deze kopgroep van zestien renners reden maar liefst drie renners van Westland Wil Vooruit. Dit waren Nick van der Meer, Diederik Deelen en Bob Wubben. Na zo’n 90 kilometer koers ging het kaarsje bij van der Meer uit en moest de rol lossen. De sterke Honselersdijker, die afgelopen twee weekenden twee keer tweede werd in een klimkoers, kon de koers helaas niet uitrijden.

De kopgroep spatte uiteen in de finale, waarna het Mike Terpstra (broertje van) de overwinning pakte in de straten van Voerendaal. Deelen en Wubben volgden respectievelijk op 1:21 min en 2:04 min als zeventiende en achttiende. Deelen pakte onderweg nog wel de bergprijs mee. In het ploegenklassement staat de Westlandse ploeg nu als zevende.