In 2016 kende Westland Wil Vooruit een gouden seizoen. Met mannen als Bas van der Kooij, Nick van der Meer en Jason van Dalen wist de Westlandse ploeg onder leiding van Gerard Heskes de Clubcompetitie te winnen. Ook 2017 was een goed jaar met o.a. de prestaties van Piotr Havik, maar afgelopen seizoen was het niet wat de Westlanders er van gehoopt hadden. Het dieptepunt was de afwezigheid op het NCK van afgelopen jaar. Maar deze tijd ligt nu achter de ploeg en kan er weer gebouwd worden. 

Momenteel wordt er achter de schermen druk gewerkt aan het seizoen 2019. Een opvallend detail is dat er geen Topcompetitie komend jaar wordt verreden. Een moedig en dapper besluit van het huidige management. De focus ligt echt op de Clubcompetitie. Daarnaast wordt de kalender aangevuld met vrije klassiekers en buitenlandse etappekoersen. Nog een opvallend detail is dat Josry van der Meijs komend jaar de ploegleiderswagen van Westland Wil Vooruit zal besturen. De Lierenaar zal de gestopte Heskes opvolgen als ploegleider. Het zal de vuurdoop als ploegleider worden voor Van der Meijs. Van der Meijs heeft de afgelopen periode een aantal renners zoals Nick van der Meer en Marvin van Spronsen zien vertrekken, maar er blijven nog genoeg sterke renners over. De selectie zal ongeveer bestaan uit 16 renners. Een mix van ervaren mannen en jong talent. Vanuit de junioren komen Markus Meerbeek en Frank Stijger over, die vorig jaar lieten zien dat zij beschikken over een pak talent. Stijger reed een ijzersterk naseizoen en Meerbeek werd tweede in Omloop van de Braakman. Een klassieker over de Zeeuws-Vlaamse kasseien!

Ook komt Wilfred Slieker terug het Westland. De renner uit Monster begon zijn wielercarrière als trimmer, maar wist zich afgelopen jaren te ontwikkelen als een criteriumspecialist bij de elite en beloften. Hij zal zich dit jaar verder gaan ontwikkelen.

De eerste stappen naar het seizoen 2019 zijn gezet. Met de focus op de Clubcompetitie hoopt de ploeg het beter te doen dan afgelopen jaar (13e). Daarnaast staat het plezier en talentontwikkeling hoog in het vaandel volgen jaar!