google.com, pub-6238492612415841, DIRECT, f08c47fec0942fa0

De mannen van Westland Wil Vooruit hebben de Ronde van Maasdijk naar zich toegetrokken. Marvin van Spronsen kwam als eerste over de finish, gevolgd door Nick van der Meer. De twee zaten in een kopgroep van zes die de voor de overwinning mocht sprinten.

De 90 kilometer lange koers werd aan het begin stilgelegd. Door een valpartij was het peloton uit elkaar geslagen en liet de jury opnieuwe starten, om iedereen weer een gelijke kans te geven. Daarna reden al snel Honselerdijker Nick van der Meer, Australiër Peter Livingstone en Robert-Jan Mol van HSK Trias weg. De drie kregen een ruime voorsprong en het leek er even op of zij voor de overwinning zouden strijden.

Toch dachten daar vier Melle Meeuwisse, Reinier Honig en de mannen van Westland Wil Vooruit Marvin van Spronsen en Christiaan Meerbeek anders over. De vier kwamen dichter en dichter op de drie vooraan. Het ging voor Meerbeek even te snel en moest de rol lossen. De overige drie sloten aan bij de kopgroep, waardoor er zes man op kop kwamen te zitten.

De kopgroep draaide zo goed samen dat ze in de slotfase het peloton op een ronde zette. In de finale liepen diverse uitlooppogingen tot niets uit. Pas in de allerlaatste ronde werd de koers beslist toen  Honig weg reed. Van der Meer counterde en in de laatste tientallen meter kwam de ijzersterke Van Spronsen over hem heen. Een dubbelslag voor de mannen van Westland Wil Vooruit in een van hun thuiskoersen. Melle Meeuwisse mocht samen met de twee Westlanders het podium op als derde.