Cq9fy_NWAAAf3sN.jpg large

Podium clubcompetitie

De finale van de clubcompetitie werd dit weekend verreden in het Groningse Usquert. Na acht wedstrijden was het finaleweekend de laatste in de reeks. De Westlandse ploeg Westland Wil Vooruit ging deze laatste wedstrijd in als leider in deze competitie. De ploeg onder leiding van Gerard Heskes had een riante voorsprong op nummer twee De Noordelijke wielervereniging Groningen. Deze voorsprong wist de ploeg in het finaleweekend te behouden en mag zich bekronen als beste Nederlandse clubploeg 2016.

Het finaleweekend bestond uit drie etappes. Op zaterdag werd de omloop verreden. Hierin wist Bas van der Kooij uit Maassluis tweede te worden. Hoe deze koers is verlopen is hier te lezen. Zondag werden de tijdrit en het criterium verreden in en om Usquert. In de ochtend reed ‘s-Gravenzander Jason van Dalen naar een 7e plek in de tijdrit. De overige renners van Westland Wil Vooruit die de tijdrit reden Nick van der Meer uit Honselersdijk en Bob Wubben uit de Lier werden 18e en 20e.

In de middag stond de laatste koers op het programma. Een criterium van 80 km in de straten van Usquert. Om 15:30 vertrok het peloton voor 72 ronden. De nummer twee van de omloop Bas van der Kooij liet zien dat hij dit weekend over ijzersterke benen beschikte. De Maassluizer zat lang in de kopgroep, maar werd weer teruggepakt door het peloton. Toch wist hij in de finale naar een 8e plaats te rijden achter Poeldijker Dennis van Leeuwen die vijfde wist te worden. Zo wisten er twee mannen van de Westlandse ploeg in de top te rijden.

Door de goede prestaties van de Westlandse ploeg in Usquert konden ze hun leidende positie in de clubcompetitie behouden en mogen ze zich beste Nederlandse clubploeg 2016 noemen. Hiermee eindigde ze voor NVWG en de Jonge Renner.
De Westlandse renners wisten in de individuele klassementen van beste renner in de clubcompetitie en beste jongeren in de clubcompetitie niet naar het Westland mee te nemen. Roy Eefting werd eerste in het algemeen klassement van beste renner in de clubcompetitie, Chiel Breukelman werd beste jongere.