Wat gebeurden er afgelopen weekend veel in de Westlandse wielerwereld! Zoveel dat wij het zelfs niet aankonden en daarom een klein overzicht van de belangrijkste punten die wij het afgelopen weekend en de dagen ervoor niet hebben behandeld.

Zomoco
Westland Wil Vooruit was afgelopen zondag het decor van de wekelijkse zondagochtend competitie. Op het parcours in de Wollebrand won Jeroen Martens bij de A-categorie voor de Pool Bartek Strzelski van Argos-Van Scheijndel-Solar NRG en Mark Verbeek van Tuin&Terras. Bij de B-categorie ging de overwinning naar Rik Suijker voor Jacco Jansen.

Wasmus
Marit Wasmus eindigde zondag op het podium in Driel. In het Gelderse dorp eindigde de nieuwelingdame van Westland Wil Vooruit als derde. De overwinning ging naar Sofie van Rooijen.

Hartog
Het was dit weekend weer tijd voor de 3 Nations MTB Cup. In het Belgische Houffalize reden de renners en rensters over een technisch parcours. In de aanloopronde reed De Lierse van Merida-Basso lek en moest achtervolgen. Na een sterke solo wist ze er nog een tiende plek uit te halen.

Van den Born
In het Vlaamse Watervliet stond Eva van den Born aan start voor een koers over 86.8 km. De Naaldwijkse miste de beslissende slag, maar wist nog wel de sprint van het peloton te winnen. Hierdoor werd ze 17e in de uitslag.

Foto: Fotokoos