google.com, pub-6238492612415841, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Reglement

Het Westland klassement wordt verreden in de KNWU categorieën regiorenners A, regiorenners B en Elite/Beloften. Per categorie wordt er een apart klassement bijgehouden. Het Westland klassement is een samenwerking tussen online wielerplatfform Wieler Westland en Stichting Wieler Evenementen Westland.

Wedstrijden
Alle Westlandse wielerrondes die in 2018 worden verreden tellen mee voor het Westland klassement. Dit zijn in totaal negen criteriums die worden verreden in het Westland en georganiseerd door Stichting Wieler Evenementen Westland. Niet in alle wedstrijden starten de nieuwelingen, junioren en Elite/Beloften. In deze reglementen worden de wedstrijden per categorie uitgelicht.

Deelname
Per wedstrijd dient de renner zich apart in te schrijven bij de desbetreffende organisatie.. Men is niet verplicht aan alle wedstrijden van het klassement deel te nemen. Het is niet mogelijk bij Wieler Westland voor alle wedstrijden in te schrijven.

Transponders
Bij alle  wedstrijden van het Westland klassement zijn transponders verplicht. KNWU licentiehouders rijden met hun eigen – bij de KNWU geregistreerde – transponder. De KNWU jury zorgt voor transponders voor de buitenlandse renners. Zonder transponder wordt de renner niet opgenomen in de dag uitslag.

Algemeen Klassement
Het algemeen klassement wordt op basis van punten wordt vastgesteld. De punten behaald men door middel van de prestatie in de Westlandse criteriums. De winnaar van het klassement is diegene met uiteindelijk het hoogste punten aantal. In geval van gelijkheid is de uitslag van de laatst gereden wedstrijd doorslaggevend. De best geplaatste renner in deze uitslag wordt gehuldigd als leider.

Leiderstrui
De leider in het klassement wordt na iedere wedstrijd gehuldigd in een leiderstrui. Tevens wordt hij verzocht tijdens de volgende wedstrijd in deze trui te starten. Wieler Westland noch Stichting Wieler Evenementen Westland kan niet aansprakelijk gesteld worden voor problemen met ploeg, club of sponsor. De leiderstrui wordt aan de leider ter beschikking gesteld na afloop van de wedstrijd.

Indien de renner in de leiderstrui rijdt dient deze trui dezelfde te zijn zoals aan hem door Wieler Westland beschikbaar werd gesteld. Het is niet toegestaan hier in te wijzigen of andere sponsors op aan te brengen, en zeker niet tijdens officiële gedeeltes. Indien men dit toch wenst dient men ten alle tijden schriftelijk toestemming te vragen aan Wieler Westland. Eventuele kosten komen voor rekening van de renner.

Indien een renner meerdere wedstrijden leider is, worden er maximaal 2 leiderstruien aan hem beschikbaar gesteld.

Huldiging
De leider van het klassement dient zich na iedere wedstrijd te melden voor de huldiging zodat de leiderstrui uitgereikt kan worden. Ook als hij de wedstrijd voortijdig heeft beëindigd. De leider in het klassement is verplicht om na de huldiging met de leiderstrui  op de foto te gaan. Indien de leider van het klassement niet aan de start verschijnt van de volgende wedstrijd zal niemand in de leiderstrui starten.

Prijsuitreiking betrokken wedstrijd
De prijsrijders van de betrokken wedstrijd dienen bij het ophalen van de gewonnen prijs hun personalia achter te laten ten behoeve van Wieler Westland. Dit houdt in Naam, Adres, Postcode, Woonplaats, Telefoonnummer, Licentienummer en E-mailadres.

Premies
Per categorie zijn er 15  eindprijzen beschikbaar voor het algemeen individueel eindklassement. Per categorie zal er een andere prijzenschema worden gehanteerd. Deze staan onder het kopje van de desbetreffende categorie.

Overige
In alle gevallen waarin dit reglement niet voorziet beslist het bestuur van Wieler Westland.

Tevens benadrukt Wieler Westland dat men zoals ook in het reglement van de wielersport is opgenomen men individueel deelneemt aan de criteriums en dus ook de wedstrijden om het Westland klassement. Het rijden als ploeg en eventuele daaropvolgende sancties zullen dan ook conform dit reglement genomen worden. De desbetreffende jury kan, wanneer zij tijdens minimaal twee keer hebben aangegeven niet in ploegverband te rijden, renners straffen met maximaal 10 punten aftrek.

Wedstrijden
De wedstrijden die in deze categorie tellen voor het Westland klassement zijn als volgt:
Ronde van Honselersdijk
Wielerronde van Maasdijk
Wielerdag Monster
Super criterium van Kwintsheul
Rond van Poeldijk
Profronde Westland
Ronde van De Lier

Klassement
In deze categorie wordt maar één klassement opgesteld. Er komen dus géén aparte klassementen  voor elite, beloften of amateurs.

Punten
Tijdens alle wedstrijden aan de eerste vijftien geklasseerde renners punten toegekend volgens de schaal:

Eerste plek 15 punten
Tweede plek 14 punten
Derde plek 13 punten
Vierde plek 12 punten
Vijfde plek 11 punten
Zesde plek 10 punten
Zevende plek 9 punten
Achtste plek 8 punten
Negende plek 7 punten
Tiende plek 6 punten
Elfde plek 5 punten
Twaalfde plek 4 punten
Dertiende plek 3 punten
Veertiende plek 2 punten
Vijftiende plek 1 punt

Alle renners welke punten behalen worden opgenomen in het Algemeen Klassement, ongeacht het aantal deelnames.