Vandaag staat de tweede koers in het Westland klassement op programma, de 64e wielerronde van Maasdijk. De wielerdag aan de Dijk wordt geopend met een koers met de nieuwelingen en zal eindigen met de koers van de elite en beloften. Om uw geheugen op te frissen zetten wij de feiten van de trimmers en elite/beloften nog op een rijtje.

Voordat we beginnen met alle feiten heeft Maasdijk dit jaar ook gedacht aan de “normale” wielrenner. De eerste Dijkride staat op het programma. Een toertocht die jou brengt over de dijkjes in en rond Maasdijk. Dus heb je vanavond niets te doen en wil je fietsen? Fiets dan de Dijkride! De start is om 19:00 uur vanaf het parcours van de wielerronde.

Trimmers A
Marino Noordam is de trotse leider bij de Trimmers A. De Lierenaar komt terug van lang blessureleed en hoopt via de trimmers weer de stijgende lijn omhoog te krijgen. Dit lukte in Honselersdijk al behoorlijk! Noordam is een gevaarlijke outsider voor de eindoverwinning, maar kan hij in zijn eentje het ploegengeweld van Onings, iPlants, Tuin&Terras, ISW en Van Scheijndel aan? Dat is de grote vraag, maar het staat vooralsnog 1-0 voor Noordam.

Ja op social media is het al vaak voorbij gekomen. Zorg dat je een werkende chip hebt! Alleen dan kom je in de uitslag te staan. Dat was de wijze les van de mannen van Onings CT na de Ronde van Honselersdijk.

Trimmers B
In Honselersdijk eindigde het bij de B in een sprint, maar wat brengt Maasdijk? Dat is de grote vraag. Het parcours is korter en als de wind goed staat op het asfaltstuk achterop het parcours kan het ook nog wel eens lastiger zijn. Dus het wordt opletten voor leider Mario Lagerwerf. Met Jacco Jansen op plek 2 en Hans Meerbeek op plek drie voelt Lagerwerf de hete adem in zijn nek van twee zeer sterke renners.

Elite/Beloften
Ivar Slik en Sven van Luijk rijden met hun team Monkey Town CT de Sibiu Cycling Tour in Roemenië. Hierdoor zijn de nummers 1 en 2 in het Westland klassement niet aanwezig in Maasdijk. Daarom start de Australiër Peter Livingstone in de witte leiderstrui van Wubben-Bauer. Livingstone moet wel opletten, want Marvin van Spronsen staat vlak achter hem. En een Westlander kan altijd wat meer in zijn eigen Westland!

De wielerronde van Maasdijk begint om 13:00 uur met de koers van de nieuwelingen. Het gehele programma staat hieronder.

  • Nieuwelingen Start 13:00 uur 40 km
  • Junioren Start 14:15 uur 60 km
  • Rabo Dikke Banden Race Start 16:00 uur
  • Trimmers (Regio Renners B) Start 17.15 uur 30 km
  • Trimmers (Regio Renners A) Start 18.00 uur 40 km
  • 1e Dijkride (ludieke toertocht voor iedereen met een fiets), start 19:00 op het parcours.
  • Elite-/Beloften/Amateurs, Start 19.15 uur 90 km

Meer informatie over het Westland klassement is te vinden op www.wielerwestland.nl/westland-klassement/