fbpx

Nienke Wasmus rijdt volgend jaar bij het nieuwe SWABO Women Pro Cycling Team. Dat heeft de ploeg aan Wieler Westland laten weten. De renster uit Den Hoorn zit al bij het SWABO Ladies Team, wat dit seizoen nog uitkomt op clubniveau.

SWABO kent een lange en goede naam in het daneswielrennen. Al jaren zit de ploeg uit de Bollenstreek aan de top van het dameswielrennen op clubniveau en hebben ze al menig renster opgeleidt naar een UCI Team. Vanaf volgend jaar gaan ze zelf een UCI Team opzetten, waarbij opleiden nog steeds een belangrijke drijfveer wordt.

Voor Wasmus is de stap naar het SWABO Women PRO Cycling Team een mooie. De renster uit Den Hoorn maakte vorig jaar de switch van Westland Wil Vooruit naar SWABO Ladies Team en dat pakte goed uit. Wasmus reed een ijzersterk voor seizoen en kon ook een paar koersen winnen. Nu kan ze dus weer een stap maken en mag ze grotere koersen rijden. Het staat al dat de ploeg naar Thuringen en Valencia gaat en hoopt nog op een paar mooie UCI koersen in Nederland, België en Scandinavië te rijden.

Naast Wasmus gaat ook Stefan van der Klink naar het SWABO Wonen PRO Cycling Team. De trainer van Westland Wil Vooruit wordt ploegleider en zal deze functie combineren met zijn werkzaamheden bij de Westlandse wielervereniging.