De meeste renners ontwaken weer uit hun winterslaap en stappen weer op de fiets. Deze periode wordt gebruikt om een basis te leggen voor het komend wielerseizoen. Speciaal voor deze renners geven wij vijf tips om optimaal de winter te komen.

Tip 1: Train met een doel!
Meer planten verkopen of je scriptie voor een bepaalde datum inleveren. Overal in je maatschappelijke carrière wordt er gewerkt met doelen. Waarom? Omdat je dan meer gefocust en gestimuleerd bent. In de sportwereld werkt het niet anders. Stel je doelen en maak een route daar naartoe. Ben je nog een beginnende coureur of weet je niet goed je route te bepalen naar je fietsdoelen? Misschien dat Wieler Westland kan helpen! Stuur ons een mail met wat je wil bereiken en laten we samen naar je doel werken.

Tip 2: Zorg voor goede winterkleding
In de winterperiode wordt het over algemeen kouder en natter. Kou slaat op de spieren en gewrichten, wat weer kan leiden tot klachten en blessures. Dus belangrijk is dan om je hier tegen te kleden! Koop een lange broek en als het echt koud wordt is een thermo-broek ook geen overbodige luxe! Om je bovenlichaam lekker warm te houden is een waterafstotend en winddicht jack een ware must. Dat kunnen wij uit ervaring zeggen, want wij mochten de nieuwe Sportfull Fiandre testen. Een super jack! Mocht je het niet geloven? Lees onze ervaring dan hier.

Nog een kleine tip: Spatborden zijn niet voor niets uitgevonden ;-). Daar kan geen ass-saver tegen op!

Tip 3: Sneeuw, glad of geen zin om in het donker te rijden? Ga Zwiften!
Waar vroeg Tacxen een veelgehoord werkwoord was in de wintermaanden, zie je de laatste jaren dat Zwift zijn opmars maakt. Voor degene die niet weten wat Zwift is zullen wij dit kort uitleggen. Zwift is een fietsprogramma waar je thuis voor de buis of in de garage mee kan trainen net zoals op de rollerbank van vroeger. Alleen werkt Zwift met een online omgeving die in verbinding staat met jouw smarttrainer. Je kan allerlei trainingen doen op Zwift zoals sprinttraining, blokkentraining en gewoon een rondje rijden met vrienden van over de hele wereld. Zwift is het nieuwe trainen in de winter. Dus koop een smarttrainer, zoals de Tacx Flux (klik op de link voor de review), download de app en fietsen maar!

Tip 4: Pak zo af en toe de sportschool
Je bent heel het jaar aan het fietsen. Je benen zijn supersterk geworden, maar belangrijk is ook om je hele lichaam in shape te krijgen. Waarom? Nou 30% van de spierkracht in je benen komt vanuit je romp. Die kan je dus niet laten verslonzen! Dus fietspak uit en sportschool-outfit aan. Ga aan de slag met core-stability oefeningen, fitnessapparaten en halters. Pas wel op! Je lichaam is gewend aan fietsen en niet aan krachttraining. Laat je dus goed begeleiden als je naar de sportschool gaat. West Coast Gym uit Monster is zo’n sportschool waar je de volledige aandacht krijgt. Zij kunnen met hun ervaring jouw naar een next level brengen.

Tip 5: #Fitdewinterdoor met Delta Cycling
Deze hele winter maakte de continentale wielerploeg Delta Cycling een blog en een vlog over tips en tricks om zo goed en fit mogelijk de winter door te komen. Met hun ervaring van 25 jaar in het professionele wielrennen is dit zeker een goede tip om te volgen. De vlog staat elke dinsdag op Wieler Westland. De blog kan je vinden op: http://deltacycling.cc/fitdewinterdoor/