google.com, pub-6238492612415841, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Lars v/d Berghen hier in actie

Lars v/d Berghen hier in actie

Het wegseizoen 2016 nadert haar einde. Volgende week wordt het Westlandse wielerseizoen afgesloten met de Herfstkampioenschappen en dan hebben de renners hun verdiende rust. Waar het ene seizoen eindigt, start het andere seizoen met haar wedstrijden. Zo zijn de veldrijders al 3 weken bezig met het veldritseizoen. Zaterdag reden de veldrijders hun wedstrijd in het Brabantse Lierop. Ook het nieuwe off-road team van Westland Wil Vooruit was hier van de partij en deden het zeker niet onverdienstelijk.De Rabocyclocross in Lierop kende zaterdag een druk programma. Elke categorie van jeugd tot aan Elite/Beloften stonden aan start. Schipluidenaar Niek Suijker was de eerste regiogenoot die in categorie vier aan start verscheen. De Nederlands kampioen op de weg liet zien dat hij ook in het veld zijn mannetje kan staan. Na 17 minuten wist Suijker naar een vierde plek te rijden.
Na Suijker stond Mika Vijfwinkel als tweede regiogenoot aan start in categorie 5. De Wateringer wist met een achtste plek netjes in de top 10 te rijden.

Na de jeugd kwamen de oudere categorieën. Dit seizoen heeft Jeffrey van den Berghen voor deze categorieën een kleinschalig team omgezet, zodat er voor deze renners en rensters er binnen Westland Wil Vooruit wat meer begeleiding en faciliteiten beschikbaar zijn. Dit werpt direct zijn vruchten af. Zo zag hij zijn pupil Fleur van der Peet uit Den Haag vierde worden bij de nieuwelingmeisjes.

Bij de junioren was het de beurt aan Lars van den Berghen. Na een slechte start moest de Naaldwijker een inhaalrace uit zijn benen toveren. Dit deed hij met verve. Nadat van den Berghen een aantal snelle rondes eruit had geperst wist de Naaldwijker 7e te worden.

Banner Westland Wil Vooruit