Wind! Daar werden de renners op de tweede dag van de Flynth Wollebrand 3-daagse op getrakteerd. Deze tweede dag bestond uit een puntenkoers. In zo’n wedstrijd is dus niet belangrijk was wie als eerste over de finish komt, maar wie de meeste punten pakt over de gehele wedstrijd.

De puntenkoers bij de A werd gewonnen door Dennis van Leeuwen. De renner van Onings Pro Cycling sprokkelde tijdens de koers maar liefst 43 punten bij elkaar. Echter was het Gerben Vreugdenhil die als eerste over de finish kwam, alleen had hij te weinig punten om Van Leeuwen te verslaan. Na twee dagen koers is Henk Bom nu de nieuwe leider. Hij neemt de koppositie over van Ronald Barzilaij.

Bij de B sprong Marc van Wijk sprong als eerste uit het peloton. Al snel werd hij vergezeld Edwin Vijverberg, Ernst Fidom, Frank de Bakker en Erwin Scholtes. Achter de vijf gingen Remco Veerkamp, Jacco Jansen en leider in de 3-Daagse Rene Lievaart in de achtervolging. Lievaart moest zijn metgezellen laten gaan en wapperde uit de achtervolgende groep.

Vooraan was het Marc van Wijk die tijdens de tussensprints zijn puntjes bij elkaar sprokkelde. Hij zag Edwin Vijvuerberg de laatste eindsprint winnen, maar bleek genoeg punten te hebben voor de eindoverwinning in de puntenkoers.

Môh sok! Zit die straks ook om jouw voet? Klik op de afbeelding voor meer info!