Westland Wil Vooruit-renners Nick van der Meer en Carlo van den Berg wisten maandagmiddag een podiumplek te bemachtigen op het district kampioenschappen in Hardinxveld-Giessendam. Van der Meer deed dit bij de elite en Van den berg bij de beloften.

Het district kampioenschappen was een zware koers waar de wind bepalend was. Op het begin reed er een kopgroep weg van 6 met Diederik Deelen erbij. Deze werden 20 kilometer voor het einde ingelopen.

Het was toen de beurt aan een man of 13 over. Uit deze groep reden Arno Kleinjan (elite),Daniel Langereis (elite) en Thijs de Leng (belofte) weg. De drie reden een viorsprong van 30 sec. bij elkaar. Voor Nick van der Meer het teken om het gashendeltje open te draaien. De Honselersdijker reed in zijn eentje naar de drie vooraan toe en sloot zo’n 2,5 kilometer voor het eind aan. Op dat moment reed De Leng weg en werd achter hem naar elkaar gekeken. De Leng wist zo naar de overwinning te rijden en gezien hij belofte is werd hij eerste bij de belofte.

Achter De Leng  pakte Daniel Langereis de eerste plaats bij de elite. Van der Meer kwam als derde over de streep bij de elite. Carlo van den Berg sprintte naar de tweede plek bij de beloften.

Ook Westland Wil Vooruit-renners Diederik Delen en Jaap van der Meij wisten een top-10 plek te bemachtigen bij de elite. Deelen werd zesde en Van der Meij tiende.

Lierenaar Bob Wubben kende wat minder geluk. Hij kwam ten val.