In de PWZ Zuidenveld Tour is Bas van der Kooij zaterdag zesde geworden. De renner van Altecto Cycling Team maakte deel uit van een kopgroep van veertien renners. De overwinning ging naar Stef Krul van Metec-TKH.

De PWZ Zuidenveld Tour is een UCI 1.2 over 197,3 kilometer door het Drentse landschap met een aantal lastige kasseienstroken op de route. Op een van deze stroken was er een flinke valpartij. Hierdoor viel de eerste groep uiteen in meerdere groepen. Nabij Zwartemeer kwam het weer bij elkaar en reden er weer zo’n zestig man op kop.

Met nog zo’n 40 kilometer op de teller ontstond een kopgroep van 10 man die een voorsprong van 30 seconden pakten. In de laatste ronde sloten hier nog vier man bij aan. Deze veertien stevenden af naar de finish in Nieuw-Amsterdam. Rappe mannen als Maarten van Trijp en Van der Kooij roken de overwinning al, maar het was Stef Krul die met een laatste krachtsexplosie naar de overwinning reed. Van der Kooij kwam als zesde over de finish. Een goede prestatie van de Maassluizer aangezien maar 39 renners de finish wisten te passeren.