Dit weekend staat wielervereniging Westland Wil Vooruit in het teken van de MTB NL CUP. Honderden mountainbikers uit alle windstreken van het land komen naar de Wollebrand om het technische en zware rondje te bedwingen. Zaterdag staat in teken van de jeugdcategorieën en op zondag, eerste paasdag, mogen de nieuwelingen t/m de Elite/Beloften hun kunsten vertonen. Wij spraken teammanager Jeffrey van den Berghen van het Offroadteam van Westland Wil Vooruit en namen met hem de kansen van zijn mannen en vrouwen door.

De zondag wordt geopend met de koers van de nieuwelingen. Hierin heeft Van den Berghen direct een grote kanshebber in voor de overwininning. Dit is namelijk Twan van der Drift. Na vorig jaar waar het niet helemaal meezat, opende Van der Drift dit seizoen met een knal. Direct in de NL Cup in Berlicum reed de Wateringer naar de overwinning! Hij is dus weer back in track! Aankomend weekend heeft Van der Drift thuisvoordeel dus kan die misschien hetzelfde kunstje flikken, maar dan moet hij volgens Van den Berghen wel rekening houden met zijn ploeggenoot Quinten Buijs. De Lierenaar schoot in Berlicum bij start uit zijn pedaal, maar wist zich terug te knokken en werd alsnog zevende. Als dit dus niet gebeurd op Westland Wil Vooruit is Buijs dus een man om op te letten! Daarnaast hoopt Van den Berghen nog een paar man in de top 10 te hebben, zoals Sam Struwer.

Dan door naar de nieuwelingen-dames. Daar speelt Jeffrey zijn troef Fleur van der Peet. De Haagse heeft al mooie overwinningen op haar palmares staan, zoals het NK veldrijden 2017. Met het thuisvoordeel en zonder regerend Nederlands kampioene Puck Pieterse op de startlijst is de kans groot dat Honselersdijk hieraan wordt toegevoegd! Dan moet natuurlijk wel alles meezitten, want een lekke band kan al roet in het eten gooien. Maar daar rekenen wij niet op!

Bij de junioren houdt Van den Berghen rekening met een top 15 plek voor Bastiaan van Dijk. De eerstejaars junior doet het goed en stiekem hoopt Van den Berghen dan ook dat die top 15 eigenlijk top 10 wordt. Het zit er volgens Jeffrey in!

De strijd bij de elite/beloften wordt volgens Van den Berghen een zware. Met mannen zoals Sam de Nijs en oud-veldritprof Eddy van Ijzendoorn staan er een paar echte toppers aan start! Zij moeten het wel opnemen tegen een paar regionale toppers. Allereerst Lars van den Berghen. De eerstejaars-belofte reed in Berlicum niet een topwedstrijd, maar wilt revanche op zijn thuisparcours! Daarnaast stapt wielrenner Coen van Kleef weer eens op zijn MTB. Kunnen de twee mannen van Westland Wil Vooruit een top-10 plek bemachtigen? Kom het zien zondag 1 april op het clubparcours van Westland Wil Vooruit!