Jason van Dalen is zaterdag zevende geworden in de Ronde van Overijssel. De ‘s-Gravenzander van Delta Cycling zat in de kopgroep, waar oud Westland Wil Vooruit-renner Piotr Havik in de slotkilometer weg kon rijden. hij kreeg gezelschap van de Brit Harry Tanfield die Havik in een sprint-a-deux klopte.

Na een nerveus begin barstte de koers na zo’n anderhalf uur echt los. Een kopgroep van veertien renners wisten zich een aantal kilometer voor de Lemelerberg los te maken van het peloton. In korte tijd wisten deze veertien een voorsprong van meer dan vier minuten te verzamelen. Het waren van Roompot-Nederlandse Loterij die de achtervolging inluidde waardoor de voorsprong slonk. Hierdoor kon een groep renners de oversteek van het peloton naar de koplopers maken, waardoor de kopgroep groeide naar zo’n 25 renners. Deze 25 gingen met een ruime voorsprong de finale in.

In de finale plaatste Havik een serieuze aanval en pakte tien seconden. Met nog drie kilometer te gaan leek het erop dat de renner van BEAT Cyling naar de overwinning reed, maar kreeg gezelschap van Harry Tanfield die als enige coureur die nog bij Havik wist te komen. Havik bleek na 199 kilometer koers nog de sterkste sprint in zijn benen te hebben en pakte de overwinning. In de achtergrond sprintte Jason van Dalen naar de zevende plek.